Velvetcrumble.com

Hvad er årsagen plantar fasciitis?

Hvad er årsagen plantar fasciitis?

Identifikation

Plantar fascia er et bånd af væv, der hjælper med at støtte svangen af ​​foden. Vævet forbinder hælbenet til bunden af ​​tæerne. Der er fedt i hælen af ​​foden, der dækker plantar fascia. Når kroppen aldre, de fede thins, forårsager en større chance for skader. Resultatet er svære smerter i hælen, når vægten er på foden. Skaden, der kaldes plantar fasciitis, er almindelig i overvægtige mennesker, fysisk aktive mennesker eller mennesker, der er på deres fødder i lange perioder. Smerte er værre i morgen, fordi vævet er strammere fra inaktivitet.

Årsager

Gentagen rivning af fascia påvirker dens evne til at støtte buen. Til sidst betændelse afregner i vævet, der forårsager smerte. Folk der danser, kører, jogge eller gåtur kan irritere vævet. Arthritis kan forårsage betændelse i sener, hvilket kan føre til plantar fasciitis. Plantar fasciitis påvirker diabetikere mere end andre, selvom lægerne ikke ved hvorfor. Personer med flade fødder eller høj svang er tilbøjelige til plantar fasciitis. Kvinder, der bærer hæle lægge pres på Achilles, senen knyttet til fascia. Alder er en anden faktor, fordi som det organ aldre buen under- og lægge mere pres på udtynding hælen. Vægt og graviditet kan nedbryde væv på hælen, forårsager hæl smerte.

Forebyggelse

Undgå at få vægt og forsøge at opretholde en vægt, der er passende for din alder og højde. Stræk før du går eller før nogen form for motion. Stræk om morgenen, når du først komme ud af sengen for at løsne lægmuskler, buer og akillessene. Hvis du kører, gå eller jogge, ændre dine sko ofte. Ifølge Mayo Clinic, bør løbere skifte sko efter at have kørt 400 miles. Undgå høje hæle, sko med lave hæle og går barfodet. Stick med sko, der har en moderat hæl.

Behandling

Hvis du har plantar fasciitis, anvendes is i 15 til 20 minutter ad gangen, tre til fire gange om dagen. Løft dine fødder. Undgå stor effekt øvelse. Køb orthotic indsætter for dine sko til at hjælpe med stødabsorbering og svangstøtte. Aspirin, acetaminophen, ibuprofen, naproxen eller kan lindre smerter. Tal med din læge, før du tager nogen over-the-counter medicin.