Velvetcrumble.com

Ernæringsmæssige konsekvenser af en ileostomi

Ernæringsmæssige konsekvenser af en ileostomi


En ileostomi er en operation, hvor tyndtarmen er fastgjort til bugvæggen gennem et hul kaldet en stomi for at omgå tyktarmen, enten permanent eller midlertidigt. Du behøver normalt ikke at følge en speciel diæt for en ileostomi, men der er nogle kost ændringer, der kan gøre at styre det nemmere.

Vand

Den mest almindelige ernæringsmæssige konsekvenser af en ileostomi er dehydrering. For at undgå dette, er det vigtigt at drikke mindst 8 til 12 kopper væske om dagen.

Håndtering af Gas

Gas kan forekomme med en ileostomi. For at reducere dette undgå tyggegummi, drikke gennem et sugerør, forbrugende kulsyreholdige drikkevarer og spise grøntsager såsom broccoli, kål, løg rosenkål og bønner.

Håndtering Lugt

Lugt er sjældne med en ileostomi, men det kan forekomme. Hvis du bemærker en stigning i lugt, undgå fødevarer, der normalt ville producere det, såsom broccoli, kål, rosenkål og æg.

Håndtering Diarré

Løs afføring er almindeligt efter en ileostomi, især for den første uge. Nogle fødevarer kan hjælpe med tykkere afføringen, herunder æblemos, ost, jordnøddesmør og hvidt brød. Hvis diarré er for stor, kan du miste ekstra kalium og natrium. Hvis dette sker, drikker en elektrolyt-holdige drikke, såsom Gatorade eller Pedialyte.

Undgå blokering

Den ileostomi stomi er lille og kan blive blokeret. For at forhindre dette, undgå fødevarer med højt uopløselige fibre såsom majs, selleri og æble skræl, og tygge maden godt.

næringsstof mangel

Hvis en del af dit ileum (den nederste del af tyndtarmen) fjernes, kan du have problemer med at optage vitamin B12. Hvis dette er tilfældet, månedlige B12 indsprøjtninger eller en daglig sublingual B12 supplement vil hjælpe med at forhindre ved mangel.