Velvetcrumble.com

Kirurgisk behandling for slidgigt

Slidgigt er en degenerativ tilstand i leddene, der typisk rammer voksne, der er fyldt 40. Det er den mest almindelige form for gigt i USA Slidgigt forværres gradvist over tid, og når den er værst, kan de ødelæggende virkninger af sygdommen kræver operation. Men masser af ikke-kirurgiske muligheder for behandling er til rådighed, og det er meget muligt at undgå behovet for kirurgisk indgreb.

Behandling af mild slidgigt

Hvis du er diagnosticeret med mildere former for slidgigt, vil dine symptomer på smerte og inflammation sandsynligvis være behandles gennem en række livsstilsændringer. Den første mulighed for behandling er typisk hvile for de angrebne led. Hvis du kan, tage en midlertidig pause fra aktiviteter, der kan forværre dine symptomer. Ofte kan selv en kort pause på en dag eller så give betydelig lettelse. Gentagne bevægelser kan være særligt irriterende for slidgigt, så prøv at begrænse dem, når det er muligt. Selv når du er aktiv, tage regelmæssige korte pauser til at give dine led lidt restitutionstid.

Regelmæssig motion kan hjælpe dig med at styrke musklerne omkring leddene ramt af slidgigt. Dette vil give leddene at spore mere glat gennem deres naturlige vifte af bevægelse og kan væsentligt mindske forværring af beskadigede brusk overflader. Den samlede virkning kan være en i det væsentlige sænket baggrundsniveau af arthritis smerte. Vær sikker på at konsultere din læge for de bedste øvelser til rådighed for netop din tilstand og ikke forsøge at udøve, når betydelige smerter og betændelse er allerede til stede. Adresse disse betingelser først og derefter begynde din øvelse program. Udover at hvile, kan anvendelse af varme eller kulde hjælpe dig med at håndtere stivhed og inflammation.

Vægttabet kan også være en stor hjælp, hvis arthritis er til stede i dine vægtbærende led. Ved at mindske den daglige belastning på disse leddene, vil du yderligere mindske belastningen af ​​beskadiget brusk. Vægttab kan være resultatet af motion, kost eller en kombination af begge. Kontakt din læge eller en ernæringsekspert om hjælp med en solid kosten tilgang.

Behandling Moderat slidgigt

Mere fremskredne tilfælde af osteoarthritis kan kræve brug af medicin. Hvis dette er tilfældet for dig, vil din læge sandsynligvis begynde med at anbefale brug af ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID), såsom aspirin, ibuprofen eller naproxen natrium, eller alternativer som acetaminophen. Alle disse forbindelser har potentiale for væsentlige bivirkninger. Spørg din læge for en fuld forklaringer af de involverede risici.

Behandling Svær slidgigt

Svær arthritis er undertiden behandlet med kortikosteroider. Disse hormon-afledte forbindelser er typisk injiceres direkte ind i den angrebne led. Mens denne metode kan give betydelig midlertidig lindring, kortikosteroider selv kan også forårsage ledskader. Anvendelse af disse lægemidler er derfor begrænset.

Hvis du har svær slidgigt, kan dine smerter også behandles med receptpligtig smertestillende såsom propoxyfen (darvon) eller kodein. Selv om disse forbindelser kan misbruges i andre omstændigheder, undersøgelser viser, at folk i svære smerter er generelt ikke i fare. Kontakt din læge, hvis du er bekymret for effekten af ​​denne behandling.

Yderligere muligheder

Yderligere ikke-kirurgiske muligheder for slidgigt omfatte fysisk terapi og fælles tilskud væske. Spørg din læge til at beskrive alle tilgængelige muligheder.