Velvetcrumble.com

Årsagen til Perfektionisme

Årsagen til Perfektionisme


En tendens til perfektionisme kan hjælpe en person opnå et højt-opnå, vellykket liv. Når perfektionisme intensiveres, men det bliver en lidelse, præget af en tvang til kontrol og en intolerance for naturlige fejl.

Ingen kan sige med absolut sikkerhed hvilke omstændigheder vil producere en perfektionist. Nedenfor udforske nogle af de mest almindeligt citeret medvirkende faktorer.

Parental Modeling

Ikke overraskende, psykologer peger på en barnets forældre som har stor tidlig indflydelse. Når børn ser deres forældre arbejder stædigt på projekter, betale desperate opmærksomhed for detaljer, de sandsynligvis internalisere beskeden: ". Alt skal være perfekt"

Ligeledes, hvis en forælder svæver over et barn, korrigere hver lille fejl, at barnet lærer, at ingen fejl er ubetydelig; de lærer at "svede de små ting."

Kort sagt, kan en mor og far uforvarende hæve perfektionist ved at modellere perfektionist adfærd.

Overpraise

Den anden ende af spektret kan være lige så forræderisk, siger eksperter. Hvis en forælder - eller andet indflydelsesrige voksen, ligesom en lærer eller træner - dynger for meget ros på et barn for deres perfekte test score eller betragtning, kan det skabe en usund behov hos barnet. Barnet kan forvente balloner og stående ovationer efter hver ydelse, og slog sig op, når han føler han er faldet kort.

Indirekte Aggression

Perfektionisme kan have sine rødder uden for hjemmet, så godt.

Nogle forskere har fokuseret på en fælles klasse-skole fænomen: ". Silent behandling" indirekte aggression, når klassekammerater engagere sig i socialt manipulerende taktik såsom bagtalelse, holde hemmeligheder og giver en ven

Sådanne "Mean Girls" adfærd (dette navn, fordi det er mest udbredt blandt unge kvinder) kan tvinge en elev til at udvikle perfektionistiske kvaliteter som en coping mekanisme. Ved at holde sig til en højere standard, de bevare kontrollen over et fjendtligt miljø og afværge indsmigrende bemærkninger.

Medier

Mange meget omtalte undersøgelser har citeret en sammenhæng mellem medier portrættering af den fysisk ideelle kvinde (eller mand) og spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi.

Der kan være en lignende årsag-effekt sammenhæng mellem lider af perfektionisme og billeder af lydefri, perfekt proportioneret, upåklageligt klædt mannequiner og aktører, der bombarderer dem dagligt.

Genetik

Den slidt debat "natur versus næring" gælder til emnet perfektionisme, samt: Undersøgelser tyder på, at nogle mennesker simpelthen kan være genetisk disponeret for at stræbe efter perfektion.

Forskere er hurtige til at påpege, at selv om der er en biologisk komponent til perfektionisme, kan det native tendens overvindes. Ligesom en person med stofmisbrug i deres gener kan stoppe med at ryge, en naturlig-fødte perfektionist kan, gennem motion og terapi, lære at acceptere ufuldkommenhed.