Velvetcrumble.com

Beskrivelse af unipolar depression Disorder

Unipolar depression er også kendt som alvorlig depression, klinisk depression og svære depressioner. Mens en mere specifik er nødvendig for klinisk brug, offentligheden kender unipolær depression blot som depression.

Forskel fra Bipolar Depression

Unipolar depression henviser til en stemning: deprimeret. Det er kendetegnet ved lavt selvværd eller tab af interesse i aktiviteter, der bruges til at udlede glæde for den enkelte. Bipolar depression henviser til en dobbelthed af stemninger: depression og mani. Mania er karakteriseret ved overdreven eufori, opstemthed og / eller overdreven energi.

Diagnose

Diagnosen enhver form for depression kommer fra selvrapportering, rapportering af venner eller familie, eller en kombination af disse to, at en sundhedsmedarbejder. Diagnosen stilles sædvanligvis bakkes op af en psykologisk eksamen. Der er ingen fysiske symptomer eller tilstande, der indikerer unipolar depression direkte.

Almindelige symptomer

Mens der ikke er ental sæt af symptomer for alle, der har unipolar depression, nogle er meget almindelige. Disse omfatter træthed, tab af interesse i aktiviteter, en følelse af håbløshed eller værdiløshed, tab af appetit og selvmordstanker.

Demografi unipolar depression

Den mest almindelige alder for debut af unipolar depression er et emne af tvist. Nogle siger i midten af ​​20'erne, andre mener det er i 30-40 området. Det menes at toppe sædvanligvis i 50-60 aldersgruppe. Major depression eller unipolar depression rapporteres dobbelt så ofte hos kvinder end hos mænd. Kvinder forsøger selvmord oftere, selv om mænd er mere succesfulde i deres forsøg. I løbet af livet, vil unipolar depression påvirker 10-25 procent af kvinderne og 5-12 procent af mændene.

Årsager til unipolar depression

Der er forskellige teorier om årsagen til unipolar depression. Disse teorier postulere biologiske, psykologiske eller miljømæssige faktorer eller en kombination af to eller flere faktorer. De fleste teorier enige om, at en eller flere stressende livsbegivenheder udløse udbrud af sygdommen. Hvad er uenige om, er hvor den underliggende faktor forårsager sårbarheden. Det kan være genetisk eller ens opdragelse, som er grundlaget for den natur vs. næring argument.

Behandling for unipolar depression

Det vigtigste første skridt i behandling for unipolar depression er en korrekt diagnose. Fra dette punkt, kan en læge ordinere passende skridt afhængig af sværhedsgraden, den mulige årsag og andre faktorer. Disse skridt kan omfatte motion, deltagelse i sociale aktiviteter, justering i kost og regelmæssige besøg med en psykiater. Der er også mange lægemidler, der behandler depression og hjælpe med humør justering.