Velvetcrumble.com

Anvendelser af Adson væv pincet

Anvendelser af Adson væv pincet


Hvis du nogensinde har brugt tid i en tandlæge stol, så du har sikkert set Adson væv pincet. Denne medicinsk instrument faktisk ligner en pincet. De Adson pincet holdes mellem tommel- og fingre, og bruge små, sikringsanlæg tænder til greb væv. Mens der er en række af anvendelser for tang på det medicinske område, er Adson væv pincet hovedsagelig anvendes i tandplejen.

Brug # 1: Hold Tissue In Place

Der er flere anvendelsesmuligheder for Adson væv pincet. Fordi de har små tænder designet til at gribe væv, disse pincet er ideelle til præcise, sarte bevægelser. En anvendelse for disse pincet holder væv på plads. Brug af savtakkede kanter på tangen, kan en tandlæge eller tandplejer bruge tangen til at holde væv - f.eks kinden eller gummi - på plads under dental kirurgi. Fordi Adson pincet har sådan en fin spids og små tænder, de gør meget for at skade vævet.

Brug # 2: sonderende kirurgi

Adson væv pincet er også et vigtigt redskab i dental kirurgi. På grund af deres lille spids, bliver de let anvendes i en patients mund. De kan give en tandlæge adgang til små områder af munden ved at hjælpe ham arbejde omkring større mund organer, ligesom tungen.

Brug # 3: Moving gaze eller kirurgiske forbindinger

Fordi den menneskelige mund er relativt lille, kan det være svært for tandlæger at indsætte voluminøse dressinger eller gaze. Brug dine fingre kan være både uhygiejniske og ubelejligt. Adson væv pincet kan hjælpe ved at give en tandlæge stor nøjagtighed i isætter eller fjerner disse medicinske forbindinger.

Adson-Brown væv pincet

En underkategori af Adson væv pincet er Adson-Brown væv pincet. Adson pincet har to tænder på den ene side af instrumentet, og en enkelt tand på den anden side. Den Adson-Brown model har flere fine tænder i slutningen af ​​værktøjet. Anvendelserne for begge modeller er ens, men Adson-Brown væv pincet bruges også i plastikkirurgi. De fine tænder på disse pincet har vist lovende i at lave brusk i næsekorrektion (næse kirurgi) og otoplasty (øre kirurgi).