Velvetcrumble.com

Hvad er inflammatorisk kræft?

Inflammatorisk cancer, også kendt som inflammatorisk brystkræft (IBC), er en meget aggressiv og sjælden form for brystkræft, som generelt opstår, når kræftceller dele sig ukontrolleret og dermed føre til blokering af lymfekar i huden. Denne blokering fører ofte til en tilstand, hvor brysterne få hævede og blive rødlig farve. Ifølge de ansatte i Mayo Clinic, er overlevelsesraten for denne form for brystkræft meget lavt i forhold til andre former. Tidlig diagnose og opdagelse er afgørende.

Årsager til IBC

Som med andre former for brystkræft, de fleste af de tilfælde af inflammatorisk brystcancer er idiopatisk (uden nogen specifik årsag). Men ifølge Mayo Clinic, alder, køn og hudfarve menes at være risikofaktorer. Det har vist sig, at inflammatorisk cancer generelt opstår hos kvinder omkring en alder af ca. 60 til 65 år, og at sorte kvinder har en øget risiko i forhold til de hvide kvinder.
Mænd kan også udvikle denne tilstand, men det er meget sjældent og normalt kun findes i mænd omkring 70 år.

Symptomer på IBC

Nogle af de mest almindelige symptomer og tegn, der er forbundet med inflammatorisk brystcancer omfatter smerter nær brysterne, forstørrelse af en eller begge brysterne, rødlige eller lilla farvning af brysterne, kløe nærheden brysterne, og nippel tilbagetrækning eller aktiv drejning af brystvorter blandt andre.
Andre almindelige symptomer på IBC omfatter hævelse eller betændelse af armene, dannelsen af ​​en klump nær brysterne og høj feber.

Diagnose af IBC

Da de standard tests, der anvendes til at diagnosticere andre former for brystkræft giver ikke bedre resultater inflammatorisk brystkræft, er nyere former for diagnostiske tests, der anvendes.
Kirurgisk biopsi er en af ​​de mest almindelige test, der anvendes til at diagnosticere og detektere IBC. Ved denne fremgangsmåde er store prøver af huden på brystet og det underliggende væv fjernes kirurgisk fra patientens krop, og disse prøver undersøges derefter af læger. Denne form for diagnose giver en bedre chance for at opdage og identificere kræftceller i brysterne.
Efter denne identifikation og undersøgelse af de kræftceller, er teknikker såsom mammografi og ultralyd anvendes til at bekræfte resultaterne af den kirurgiske biopsi.

Kirurgi

Kirurgi er den mest almindelige form for behandling anbefales til personer, der lider af IBC. Ved denne behandling form er en del af brysterne og underliggende inficerede væv fjernes kirurgisk fra patientens krop for at forhindre yderligere spredning af kræft til de forskellige andre dele af kroppen.

Andre behandlingsmetoder

Andre behandlingsteknikker såsom strålebehandling, hormon balance terapi og visse anti cancer medicin såsom tamoxifen, er raloxifen blandt andre ofte brugt af læger til at behandle patienter, der lider af inflammatorisk brystkræft.
I strålebehandling, er høj energi bjælker projiceret kræftceller. Disse bjælker hjælpe med at dræbe og skade de inficerede celler. Hormon balance terapi samt anti-cancer stoffer hjælper med at opretholde hormon balance i kroppen, da forhøjede niveauer af østrogen ofte er forbundet med udviklingen af ​​brysttumorer.