Velvetcrumble.com

Hvad er meningen med dysplasi?

Dysplasi er en lidelse, der kommer i flere former i forskellige kropsdele eller strukturer. Der er to typer af dysplasi, nemlig, lokal og generaliseret. De strukturelle problemer forbundet med generaliserede dysplasier begynder normalt under fosterudviklingen. På den anden side, lokaliserede dysplasier følge af visse stimuli, for eksempel knogle skader fra bilulykker.

Dysplasi er ofte asymptomatisk; dog visse typer dysplasi åbenbart fra de skader, der genereres af de ramte celler. Disse beskadigede celler kan behandles ved medicinske procedurer eller undertiden ved blot at lindre smerte.

Definition

Ordet \ "dysplasi \" er en kombination af to græske ord: "dys" (forstyrret) og "plassein" (for at danne). Dysplasi er en usædvanlig udvikling eller vækst af en del af kroppen, såsom deforme knogler og muskler, samt det totale fravær af en sådan del.

Dysplasi er karakteriseret ved at have en nedsat mængde modne celler og en forøget mængde af umodne celler, hvilket fører til en unormal arrangement af væv. Sådanne celler kunne vende tilbage til korrekt dannelse, men i nogle tilfælde cellerne forværres og bliver carcinogener (cancer-dannende celler).

lokaliseret

Lokaliseret dysplasi er et væv abnormitet, der er begrænset til et enkelt område eller kropsdel. Denne abnormitet kan opstå som følge af en bestemt stimuli og påvirker næsten alle organer. Blandt de fælles stimuli, der forårsager lokaliseret dysplasi er virus, kemikalier, mekanisk irritation, brand eller endda sollys.

Solbrændt hud er et eksempel på en lokaliseret dysplasi; Men huden væv korrigere sig selv som solbrændt hud heler.

Generaliseret

Generaliseret dysplasi normalt starter som en arvelig unormal væv. Følgelig vævsdefekten fører til strukturelle deformiteter i forskellige kropsdele.

Denne type af dysplasi er klassificeret i henhold til specifikke væv påvirkes og regnskab for nogle vigtige grupper af arvelige sygdomme, herunder skelet dysplasier og ektodermale dysplasier. Skeletal dysplasier påvirke væksten, organisering og udvikling af den benede skelet. Ektodermale dysplasier påvirke væksten og udvikling af væv hidrørende fra ektoderm? Den tidlige, ydre lag af embryonisk væv? Såsom hår, fingernegle, hud, svedkirtler og tænder.

Symptomer

Mens nogle dysplasier kan være asymptomatisk (uden symptomer), kan beskadigede celler, der ledsager dysplasi producere indikationer af abnormiteter. For eksempel, ifølge Dr. David J. D'Agate og Dr. Stanley J. Swierzewski af Cardiology Channel, symptomerne på fibromuskulær dysplasi er \ "forringet blodgennemstrømning, sløret syn, svimmelhed (vertigo), hovedpine, nakkesmerter eller ringen for ørerne (tinnitus), \ "afhængigt af påvirkede arterie.

Desuden kan cervikal dysplasi resultere i blødning eller pletblødning, og fibrøst (knogler) dysplasi kan bringe skørhed, deformitet, smerter og ujævn vækst til de berørte knogler.

Behandling

Dysplasi behandling afhænger af placeringen og typen af ​​væv påvirket. Nogle af de medicinske muligheder kan omfatte kryoterapi (frysning) og kirurgi (ablation, excision, fjernelse.) Nogle gange behandling fokuserer kun på at lindre symptomer såsom smerte eller deformitet og ikke på den unormale dannelse.