Velvetcrumble.com

Hvordan er en Chemo Port Indsat?

Valg af Chemo Port

En kemo port bruges, når en person kræver regelmæssige infusioner med kemoterapi narkotika og relaterede blod trækker til test. Havnen gør det lettere at udføre disse funktioner uden utallige nålestik. Porten omfatter et kateter, der forbinder til en vene. Forskellige designs, materialer og diametre og længder af katetre er tilgængelige til at passe til medicinsk behov.

Ambulant Kirurgi

Havnen er indsat under huden af ​​en kirurg eller interventionelle radiolog i en mindre operation, der tager omkring en time. Under proceduren vil patienten sandsynligvis gives lokalbedøvelse og det, der kaldes bevidst sedation; patientens vitale tegn vil blive overvåget. Proceduren er ikke særlig smertefuldt, og selvom patienten kunne føle noget ubehag efter operationen, dette er normalt håndteres med enkle smertestillende medicin.

Procedure

Den subkutane port vil blive placeret i den øvre bryst eller arm via en eller to indsnit. Den mest almindelige holdning er høj i brystet, under nøglebenet og i en plet, der er mindre tilbøjelige til at blive irriteret ved normale daglige aktiviteter. Porten snit vil være cirka to inches i længden. Sømme, særlige bånd eller kirurgisk lim lukke snittet. Efter proceduren, kan kirurgen røntgenbillede området og sikre, at det er korrekt placeret. Patienterne vil komme til hægterne, men er som regel sendt hjem til hvile indtil næste dag, hvor de fleste normale aktiviteter, bortset fra tunge løft, kan genoptages.

Opfølgende behandling

Når du forlader den medicinske facilitet efter implantation, skal patienten være forsynet med fuldstændige instruktioner om at tage sig af enheden, og hvordan man undgår kontaminering eller bakteriel infektion. Særlig omhu såsom skylning af kateteret med løsninger, der forhindrer blodpropper vil blive forklaret. Havnen kan forblive på plads i måneder eller endda flere år og vil blive fjernet, når der ikke længere er brug for.