Velvetcrumble.com

Gastroenterologisk Oncology

Gastroenterologisk Oncology


Gastroenterologisk onkologi, eller kræft i fordøjelsessystemet omfatter kræft af organer er direkte involveret i fordøjelsen (spiserør, mavesæk, tarme) og organer, der er indirekte involveret (pancreas, lever, galdeblære). Symptomerne afhænger af placering og aggressivitet af tumoren og hvor hurtigt kræften spreder sig. Generelle symptomer omfatter diarré, forstoppelse, opkastning, kvalme og mavesmerter. Behandlinger omfatter generelt kirurgi sammen med kemoterapi og strålebehandling.

mavekræft

Maven består af flere foringer af væv sammen med kirtler, der udskiller mavesyren. Submucosaen er støtten foring af det indre lag, et muskellag, der blander mad, det ydre lag, der dækker maven, og den subserosa som støtter det ydre lag. Mavekræft normalt begynder i det indre lag af maven, og med tiden kan sprede dybere ind andre lag af maven og endda til nærliggende organer, såsom spiserøret, tarme, lever og bugspytkirtel.

Tyktarmskræft

Colon og rektale tumorer har oprindelse i den indre væg af tyktarmen. Godartede tumorer i tyktarmen er kendt som polypper, som ikke spredes til andre dele af kroppen og kan let fjernes under en koloskopi. Men hvis polypper forbliver i tyktarmen for længe, ​​kan de blive maligne og spredes til nærliggende organer. Når dette sker, er chancerne for at udrydde tyktarmskræft er meget usandsynlig.

forskellige behandlinger

Behandling af fordøjelsessystemet kræft afhænger af, hvilken type kræft og scenen kræften har udviklet sig til. Generelle behandlinger omfatter kirurgi til fjernelse af størstedelen masse af tumoren, efterfulgt af flere måneders kemoterapi og strålebehandling for at fjerne enhver rester af tumoren.

overlevelsesrater

Overlevelsesrater for fordøjelsessystemet kræftformer varierer afhængigt af den fase, hvor kræften er diagnosticeret i. Tidlig opdagelse er nøglen til overlevelse. De forskellige former for fordøjelsessystemet cancer (mave, bugspytkirtel, kolon) normalt har lignende overlevelsesrater, med stadium 1 kræft giver en 70 procent overlevelsesrate i de første fem år, til fase 2 kræft med en 40 procent fem år overlevelsesraten, og scene 4 cancer med en 10 procent fem år overlevelsesraten.

Symptomer

Symptomer på mave-cancer varierer afhængigt af placeringen af ​​tumoren, men generelle symptomer omfatter diarré, forstoppelse, kvalme, opkastning, blødning og mavesmerter. Fordi disse symptomer er uspecifikke og kan være forårsaget af en række sygdomme, såsom mavesår, er diagnosen sædvanligvis lavet af MR-scanninger, der viser en cancertumor. Hvis nogen af ​​de ovennævnte symptomer opstår igen i mere end en uge og er ikke reagerer på medicin, bør et lægebesøg planlægges.