Velvetcrumble.com

Hvad betyder en Brain se ud med MS Læsioner?

Multipel sklerose (MS) påvirker centralnervesystemet, forårsager et tab af den hvide fede myelinskeden, der dækker nervefibre. Dette fænomen kaldes demyelinisering. Inflammation er også til stede. Patientens eget immunsystem synes at forårsage tilstand.

Symptomer

Symptomerne omfatter svaghed, sløret syn og føleforstyrrelser. Symptomerne kan svinge eller gentage sig.

læsioner

Plaques, eller ar, udgør de karakteristiske MS-læsioner; de er mangfoldige, og kan danne overalt i centralnervesystemet hvide substans, hvilket forklarer variationen af ​​symptomerne. Disse læsioner visualiseres ved radiologiske metoder og histopatologisk undersøgelse af hjernen efter slagtning eller biopsi væv.

Brain Imaging

Magnetisk resonans imaging (MRI) er det bedste imaging test til diagnosticering og overvågning af MS. Denne metode giver høj opløsning billeder af tværsnit af hjernen. De plaques vises typisk som lyse, ægformede-formede læsioner, hovedsageligt i den hvide substans. Gadolinium, et kontrastmiddel, sprøjtes ind i blodbanen for at hjælpe med at skelne områder af nyere demyelinisering og aktiv betændelse fra områder med langvarige skader.

Brain Biopsi

Undersøgelse af en MS hjerne biopsi med et mikroskop er sjældent nødvendige til diagnosticering. Når de udføres, er det mest sandsynligt viser tidlige læsioner, hvor integriteten af ​​nervefibre er relativt konserverede. Myelin tab og infiltration af immunceller kan stadig ses. Hvide blodlegemer og væske ophobes omkring blodkar.

Brain Autopsy

Ved obduktion, langtidsholdbare læsioner er mere indlysende. Gradvis, akkumulerende skade medfører betydeligt tab af hvid substans og en reduktion i den samlede hjerne volumen. Makroskopisk, på en hjerne sektion, læsioner til stede som grå-tan eller lyserøde faste områder, deraf udtrykket "sklerose i plaques." De kan være æggeformet eller kileformet og deres størrelse varierer. Under mikroskopet, er pletter af myelin ødelæggelse bemærket, med tab af axoner og nogle inflammatorisk reaktion. Ændringer i astrocytter, en type gliacelle, bidrager til at skabe arret-lignende læsioner. Remyelinering (reparation) områder kan ses.