Velvetcrumble.com

Komplikationer af kemoterapi

Når du er diagnosticeret med næsten enhver form for kræft, en af ​​de behandlingsmuligheder ofte stilles til rådighed, er kemoterapi. Patienterne kan modtage det oralt, intravenøst ​​eller endda topisk. Kemoterapi hæmmer den hurtige deling af kræftceller, ændre deres overordnede struktur og gør dem mere sårbare over for yderligere sessioner af kemoterapi samt andre former for behandling, såsom strålebehandling, hormon terapi og kirurgi. Mens fordelene ved disse "anticancer" narkotika er klare, kan visse komplikationer opstå fra deres brug. Nogle er forholdsvis mindre og ofte forsvinder efter behandlingen er ophørt, men andre kunne blive mere problematisk og langvarig.

Hårtab

En af de mere almindelige komplikationer ved kemoterapi er hårtab. Som patienten tager narkotika ind i hendes krop, de er rettet mod de celler, der hurtigt deler. Men de celler, der forårsager dit hår til at vokse har denne samme træk, så kemikalierne angribe dem så godt, forårsager dit hår til sidst falde ud. Selvom det måske ikke synes så alvorlig som andre spørgsmål, der kan opstå fra "kemo", er det stadig skaber problemer for mange mennesker, som der er en række psykologiske og følelsesmæssige konsekvenser for at miste dit hår, selv for en begrænset mængde tid.

Træthed

En anden komplikation, at mange mennesker står over for fra kemoterapi er træthed, som kan påvirke dit daglige liv til en stor grad. Den egentlige grund til du lider af denne næsten overvældende udmattelse kunne til dels skyldes den virkning, disse stoffer har på din krop, reducere din blodtælling og bare tage en vejafgift på dit system. Men det kan også være et resultat af kræft selv, følelsesmæssig stress af sygdommen og eventuelle fordøjelses problemer du støder gennem behandlingsforløbet.

Fordøjelsessystemet forstyrrelser

Der er også en stor chance for, at du lider af komplikationer med din fordøjelse på grund af kemoterapi. For mange mennesker, disse stoffer blot gøre dem syge, udløser anfald af mavebesvær, kvalme og opkastning. Appetit tab ofte følger, og du kan endda opleve både forstoppelse og diarré.

sår

Kemoterapi medfører også sår, læsioner og sår langs slim foring af din fordøjelseskanalen. Denne inflammatorisk reaktion på kemikalier er normalt isoleres til munden, men du kan også opleve denne smertefulde komplikation på dine læber samt ned i din hals, spiserør og mave. De kan gøre det ganske vanskeligt at spise og synke, drikke visse væsker og endda tale.

tissue Damage

Kemoterapi kan også forårsage vævsskader. Men i modsætning til de andre komplikationer, kan denne skade faktisk være en permanent problem. Mængden af ​​skader og dens sværhedsgrad er normalt baseret på placeringen af ​​kræft og som lægemidler anvendes til behandling af sygdommen. I nogle situationer kan du lider af nyreskade. I andre kan det skade væv langs luftvejene. Både kardiovaskulær og neurologisk vævsskade er også muligt. Du kan endda opleve fertilitet spørgsmål fra visse typer af vævsskader.