Velvetcrumble.com

Når du fjerner kemo Port forbindinger?

Der er mere end 100 forskellige typer af medicin, der anvendes til kemoterapi, uden en bestemt stof, der er udpeget til at behandle en hvilken som helst form for kræft. Sundhedspersonale ofte behandling af kræft med en kombination af kemo medicin. Chemo ofte intravenøst. Mange patienter har en havn sendte så kemo kan administreres gennem denne port, i stedet for at kræve en ny vene hver gang. Når en patient har en port implanteret, er dressinger eller bandager anvendt til at beskytte området.

Anvendelse af kemo Ports

Kemo medicin kan administreres gennem mange forskellige veje. Den mest almindelige måde er gennem IV eller gennem et kateter. Typisk, når kemo administreres via et kateter, administreres det gennem en enhed kaldet en havn en cath eller havn. Dette er en anordning, der består af to dele. Den ene del er en lille gummiprop-lignende anordning og fra denne enhed strækker en lille gummislange kaldet kateteret. Havnen er placeret helt under huden gennem en kirurgisk procedure, og det eneste bevis på porten er en lille bule hvor havnen blev placeret.

Fjernelse af Port forbindinger

Når porten er sat på plads, vil det ikke anvendes til et par dage, indtil den er helt helet. Umiddelbart efter ambulant kirurgisk procedure, der anvendes til at installere havnen, vil dressinger blive anvendt. Havnen dressing skal forblive på plads for kun et par dage, og stingene vil blive fjernet et par dage efter forbindingen fjernet, efter at såret er blevet givet tid til at helbrede.

Port Dressing Care

Ingen yderligere dressing er nødvendigt for at holde porten ren efter den indledende kirurgi. De eneste krav til vedligeholdelse indebærer rødmen havnen hver fire til seks uger. Dette vil generelt blive varetaget af det medicinske personale, der administrerer din kemo behandling.