Velvetcrumble.com

Sikkerhed af Tobramycin & dexamethason øjendråber

Sikkerhed af Tobramycin & dexamethason øjendråber


Tobramycin øjendråber antibiotiske øjendråber anvendes til behandling eller forebyggelse af bakterielle øjeninfektioner. Dexamethason øjendråber kortikosteroid øjendråber anvendes til behandling af betændelse i øjet. Tobradex er en kombination øjendråber, der indeholder både tobramycin og dexamethason. Disse lægemidler fungerer godt, men de kan skabe bivirkninger hos følsomme individer.

Tobramycin Øjendråber

Ifølge Drugs.com, den eneste kontraindikation for anvendelse af tobramycin øjendråber er, hvis en person er allergisk over for tobramycin. Brug tobramycin øjendråber i en person, der bærer en allergi over for tobramycin kan forårsage øjenlågene til at svulme op og klør. Det kan også forårsage øjeæblet for at blive rød og kløende.

Dexamethason Øjendråber

Dexamethason øjendråber kan helbrede betændelse i øjeæblet. Men fordi de er et kortikosteroid øjendråber, de bærer potentialet for mere alvorlige bivirkninger. Dexamethason øjendråber bør ikke anvendes til patienter, der er allergiske over for dexamethason. Desuden kan langvarig brug af dexamethason øjendråber resultere i udvikling af grå stær og en stigning i trykket i øjet, som kan føre til glaukom.

Tobradex

Tobradex øjendråber er almindeligt anvendt i øjet pleje. De bærer de antibiotiske egenskaber af tobramycin og de anti-inflammatoriske egenskaber af dexamethason. Personer bruger tobradex øjendråber skal være opmærksom på eventuelle allergier, de måtte have til enten tobramycin eller dexamethason, da de vil blive udsat for begge. Den dexamethason del af Tobradex stadig bærer risikoen for at udvikle grå stær og grøn stær fra langvarig brug.

Herpetisk øjeninfektioner

Herpes simplex virus type ene er den virus, der forårsager forkølelsessår. Næsten alle mennesker bærer denne virus. Vores immunforsvar holde denne virus i at forårsage problemer meste af tiden. Imidlertid dråber dexamethason øjet midlertidigt svække øjets immunforsvar. Hvis en person har en aktiv herpes øjeninfektion eller en historie af tilbagevendende herpes øjeninfektioner, bør han ikke bruge dexamethason øjendråber. Dette vil kunne gøre det muligt for virus at inficere øjet.

Generel information

Hvis en person uden allergi over for tobramycin eller dexamethason bruger øjendråber som foreskrevet af den optiker eller øjenlæge, risikoen for at udvikle bivirkninger er meget lav. Lejlighedsvis en persons øje vil udvikle grå stær og / eller glaukom hurtigere end normalt fra dexamethason øjendråber, men det er sjældent.