Velvetcrumble.com

Septisk Shock Forårsaget af kirurgi

Mens lægevidenskaben har faldet betydeligt risikoen ved kirurgiske procedurer, der er stadig nogle truende muligheder, som kan underminere en ellers fejlfri operation. En af de mere dødelige former for kirurgisk komplikation er septisk chok, en tilstand, som kan udvikle sig pludseligt, faldende patientens gennemsnitlige chancer for overlevelse til kun 50 procent.

septisk Shock

Ifølge Mayo Clinic, septisk chok er en tilstand karakteriseret ved et pludseligt fald i blodtryk, som udvikler sig fra immunsystemets overreaktion på en infektion. Specifikt septisk chok udvikles fra frigivelsen af ​​endotoksiner fra invaderende bakterier i kroppen, udløser starten af ​​symptomer.

Symptomer

Septisk shock bærer med sig et væld af symptomer, herunder hurtig puls og en pludselig og hurtigt fald i blodtrykket. Der er to hovedtyper af septisk shock, kendt som varme og kulde, med kold "at være mere almindelig. I varmt septisk shock, vil patienten udviser en afgrænsende puls sammen med varme, misfarvede ekstremiteter. I koldt septisk shock, vil patientens ekstremiteter være klam mens hans kernetemperatur (rektal temperatur) vil være høj.

Overvejelser

Overlevelse af septisk shock er altid en usikker affære, men prognosen forbedres hvis patienten er forholdsvis unge (midten til slutningen af ​​20'erne) og har en temmelig ren sygehistorie. Prognosen falder, hvor patienten er usædvanlig ung eller gammel, er allerede lider af en eller flere sygdomme, eller hvor patienten har implanteret enheder i hans krop.

Behandlinger

Behandling for en person, der lider af kirurgi-induceret septisk shock består i at forsyne patienten med tilstrækkelige mængder af væsker og oxygen. Lægemidler såsom dopamin og chlorpromazin kan hjælpe lindre symptomerne. Tiden er af afgørende betydning, og øjeblikkelig behandling er nøglen til at hjælpe en person til at overvinde septisk shock fra kirurgi.

Komplikationer

Septisk shock kan føre til en række andre tilstande, som kan tilvejebringe eller fremskynde patientens død. Disse omfatter akut venstre ventrikel (svigt af en del af hjertet) og lungeødem (ophobning af væske i lungerne).