Velvetcrumble.com

Sådan Stop svedige hænder

Udpræget svedige hænder er mere end blot en besværet, og kan være tegn på en underliggende medicinsk tilstand. Mens angst bruges til at blive tolket som en hovedårsag til svedige håndflader, er det bare en sådan årsag blandt mange. Næsten 3 procent af amerikanere lider af overdreven sveden, kaldet hyperhidrosis. Nogle behandlingsmuligheder omfatter ekstra styrke antiperspiranter, oral medicin, elektrisk terapi og kirurgi. Desværre er der ingen billige løsninger til svedige håndflader; hvis forårsaget af angst, kan afspændingsteknikker hjælpe, men hvis det er et symptom på hyperhidrosis, skal du bruge en læge til at føre tilsyn din behandling.

Instruktioner

1 Undersøg, om dine svedige håndflader er relateret til angst. Hvis de er, så at arbejde med en terapeut til at lindre en angst reaktion kan minimere svedige hænder. Hvis behandling alene ikke er nok til at mindske angst, så skal du tale med din læge om oral medicin.

2 Anvend antiperspiranter til dine hænder, hvis sveden er fra hyperhidrosis. Drysol er en specielt formulerede recept-styrke antiperspiranter. For at bruge den, gnid det på hænderne og lad det lufttørre. Det kan kun anvendes et par gange om ugen, ellers dine hænder kan blive over-tør.

3 Spørg din læge om alternativ behandling. Botulinum toxin (Botox) er blevet vist at dramatisk reducere sveden, som har en række andre lægemidler, herunder Oxybutynin, glycopyrrolat, propanthelinbromid og benzatropin. Hver af disse har forskellige alvorlige bivirkninger, så det er vigtigt at diskutere dem med din læge. Hver person er forskellig, så du kan opleve, at en medicin virker for dig, mens en anden ikke gør.

4 Find ud af om, hvorvidt lokale dermatologi klinikker tilbyder iontophoresis, som bruger elektrisk stimulation til at mindske sved. Mange mennesker rapport succes at bruge det, men det er ineffektiv for andre. En almindelig bivirkning er en svag greb. Igen, så tal med din læge om dine muligheder.

5 Anmodning oplysninger om kirurgi. Den kirurgiske procedure til hyperhidrosis kaldes endoskopisk thorax sympathectomy. Det virker ved at afskære svedkirtlerne i dine hænder fra det sympatiske nervesystem. Det har en høj succesrate, men kan resultere i sveden flytte til andre områder. Oven i det, kan de nerver, der fortæller dine hænder til at svede regenerere, hvilket resulterer i sveden. De fleste læger vil ikke lade dig gøre denne procedure, medmindre du har prøvet andre metoder til at reducere sveden, på grund af sin permanent. Før du går igennem med det, så sørg for du kender alle de risici og fordele.

TIPS

  • Når du først begynder at bruge ekstra styrke antiperspiranter, kan det være nødvendigt at bruge dem dagligt, indtil de er effektive, og derefter gentage en gang eller to gange om ugen.
  • Mange af disse procedurer har alvorlige bivirkninger. Sørg for at du bruger medicin med en læges tilsyn.