Velvetcrumble.com

Årsager til mørke rande under øjnene hos børn

Mørke rande under et barns øjne er generelt ikke en alvorlig tilstand. Disse cirkler du ikke signalerer mangel på søvn eller dårligt helbred. Selvom du måske ønsker at få dit barn tjekket af din læge, den mest sandsynlige årsag til mørke cirkler er tilstoppet næse af allergi eller høfeber. Nogle børn kan lide mørke rande som følge af kronisk sinus infektioner eller tilbagevendende forkølelse, men dette er mindre udbredt.

Mørke rande fra allergi er hyppige nok til at have tjent et kaldenavn, "allergiske shiners." En artikel offentliggjort i Journal of Allergy og Klinisk Immunologi bemærker, at denne betingelse kan give tidlig varsling hos børn udsat for allergi.

Allergi og Høfeber

Allergier ske, når dit barns immunsystem overreagerer på et stof. Pollen, mug og ambrosie er almindelige miljømæssige allergier og er en årsag til nasal kongestion. Din læge kan bestille prøver at lokalisere de nøjagtige udløser allergi.

Kronisk Sinus Infektioner

Kroniske sinus infektioner ske, når næseslimhinden er hævede og betændte. Dette forårsager dit barns ansigt til at føle sig større. Den forøgede blodgennemstrømning kan resultere i mørke rande.

Tilbagevendende Forkølelser

Normalt forårsaget af en virus, kan forkølelser også efterligne symptomer på allergi eller en sinus infektion. Selvom årsagen er forskellige, er resultatet det samme.

Behandling

Forkølelse er normalt overladt til at køre deres naturlige forløb, medmindre en sekundær infektion udvikler sig. Sinus infektioner behandles med antibiotika, der er egnede for børn. Allergier behandles med antihistaminer eller immunterapi skud, der kan tage mellem 3 til 5 år for at være effektiv, vurderer Mayo Clinic.

Resultater

Når den underliggende årsag til de mørke rande er rettet, de normalt forsvinder.