Velvetcrumble.com

Bivirkninger af Malarone

Malarone er varemærket af lægemidlet kombinationen atovaquon og proguanil hydrochlorid. Distribueret af GlaxoSmithKline, er Malarone ordineres til at forebygge eller helbrede malaria. Bivirkninger er sædvanligvis milde, men er værre, når der er brug for højere doser.

De fleste almindelige Effects

I kliniske forsøg, de mest almindelige bivirkninger var mavesmerter, kvalme, opkastning og hovedpine. Disse bivirkninger forekom i mellem 10 og 17 procent af deltagerne.

Andre bivirkninger

Bivirkninger oplevet i 5 til 8 procent af deltagerne omfattede diarré, svimmelhed, appetitløshed, tab af styrke og usædvanlige drømme.

Mindre almindelige bivirkninger

Mindre almindelige bivirkninger forbundet med Malarone omfatter hoste, mundsår, rygsmerter og søvnløshed.

Alvorlige bivirkninger

Sjældne, men alvorlige bivirkninger omfatter alvorlig opkastning eller diarré, vægttab, svær træthed eller svimmelhed, feber og muskelsmerter. En læge bør straks tage fat på disse bivirkninger.

Sammenligning

På grund af sin ringe risiko for bivirkninger, er Malarone betragtes at være et bedre valg end andre antimalarialægemidler såsom mefloquinhydrochlorid (Lariam) eller quinin. Chloroquin var den tidligere medicinering af valg, men malaria er blevet resistente over for dette stof.