Velvetcrumble.com

Kan Menières sygdom forårsage højt blodtryk?

Hvad er Menières sygdom?

Menières sygdom er den der betegner et indre øre tilstand, der består af tilbagevendende, spontane episoder af tinnitus (en ringetone eller støj i øret, når ingen udvendig støj er årsagen), svimmelhed (svimmelhed), høretab og lydlig fylde sigt (den følelse af lufttrykket i øret). Alle fire af disse symptomer skal være til stede og testning skal udelukke alle andre mulige tilstand først.

Årsag og Cure

Årsagen til Menières sygdom er ukendt, og der er ingen kendt kur, og intet håb for helbredelse som i endnu. Det indre øre symptomer kan undertiden behandles for at reducere deres intensitet eller lejlighedsvis tilvejebringe perioder med remission, men nogle mennesker er fuldstændig ikke reagerer på disse behandlinger, så der er ingen garanti for nødhjælp. Meniere sygdom bliver værre med tiden, men det er ikke dødelig, og hver patients progression er helt anderledes, så der er ingen forudsige, hvor hurtigt et individs symptomer vil forværres.

Er Menières sygdom forårsage højt blodtryk?

Det hurtige svar er nej. Når du bliver testet for Menières sygdom, vil lægen bede om din sygehistorie, som omfatter spørgsmål om en historie med højt blodtryk. Dette er for det meste for at udelukke andre årsager til symptomerne, som Menières sygdom er betegnelsen for de fire indre øre symptomer, når ingen anden forklaring kan findes. Menières sygdom påvirker ikke dit blodtryk; alle symptomerne er indre øre forbundne. Din blodtryk kan være påvirket af stress af at leve med Menières sygdom, men tilstanden ikke selv har en direkte effekt på blodtrykket. En anden måde at se på det er, at Menières sygdom undertiden kaldes Menières syndrom (et syndrom er simpelthen en samling af symptomer), som er en mere nøjagtig navn.

Konklusion

Meniere sygdom ikke forårsage højt blodtryk, da det ikke forårsager noget. Det er betegnelsen gives til en bestemt gruppe af indre øre symptomer (svimmelhed, tinnitus, lydlig fylde og høretab) i mangel en alternativ diagnose for disse symptomer. Symptomerne kan øge blodtrykket på grund af stress af at leve med disse symptomer, især hvis spørgsmål blodtryk allerede var til stede på grund af genetik eller dårlig fysisk tilstand, men selve den betingelse påvirker ikke blodtrykket direkte.