Velvetcrumble.com

Oplysninger om Simvastatin Kolesterol Medicin

Simvastatin er et lipidsænkende receptpligtig medicin, der er en del af en klasse af lægemidler kaldet statiner. Zocor er et velkendt varemærke for en medicin, der indeholder simvastatin fremstillet af Merck & Co. Simvastatin er en del af en behandlingsplan til at styre hyperlipidæmi eller høje niveauer af kolesterol og fedt i blodet, der kan forårsage hjerte-kar-problemer. Højt kolesterol og lipider er indikatorer for aterosklerose, en type af koronararteriesygdom, hvor væggene i arterierne hærde fra akkumulering af cholesterol og har en nedsat evne til at pumpe blod gennem kroppen.

Betydning

Simvastatin er en medicin ordineret til at reducere kolesterol produktion og oprustning i blodkarrene. Kolesterol er meget vigtig i reduktion af en persons risiko for koronararteriesygdom, der stiger, når cholesterol akkumuleres i arterievæggene og begrænser blodgennemstrømningen. Denne opbygning reducerer iltet blod, der leveres til vitale organer såsom hjertet og hjernen. Arteriel blokering kan producere et hjerteanfald, slagtilfælde eller brystsmerter. Virkningsmekanismen af ​​simvastatin og andre statiner bidrage til at reducere kolesterol, når den anvendes sammen med forbedringer i kost og motion.

Fungere

Simvastatin er en type af HMG-CoA-reduktaseinhibitor (statin), der virker i leveren til at blokere produktionen af ​​enzymet, der producerer kolesterol. Følgelig er low-density lipoprotein (LDL) kolesterol reduceret. LDL betragtes som "dårlige" kolesterol, som kan fremme åreforkalkning eller åreforkalkning.

Tegn

Simvastatin er almindeligt ordineret til at reducere forhøjet lipid (kolesterol) niveauer, kendt som hyperlipidæmi, eller hyperkolesterolæmi (en genetisk lidelse af høj LDL-kolesterol). Det er også ordineres til at forebygge hændelser forbundet med hjerte-kar-sygdom, herunder koronar hjertesygdom (såsom hjerteanfald) og cerebrovaskulær sygdom (såsom slagtilfælde). Simvastatin indgives normalt en gang dagligt, afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden.

Overvejelser

Patienter, der tager statiner skal revidere deres kost og motion rutine til at styre vægten og reducere fedt indtag. Simvastatin er kontraindiceret til patienter med aktiv leversygdom og ammende eller gravide kvinder. Simvastatin bør ikke tages med grapefrugt produkter, fordi grapefrugtjuice kan øge absorptionen af ​​visse lægemidler, hvilket fører til udsving i effekter. Simvastatin kan tages med eller uden mad, og det kan give maveproblemer i begge scenario. Fordele ved statinbehandling er normalt observeret efter fire ugers sammenhængende behandling.

Kombinationer

Simvastatin er en oral medicin, og det kan ofte kombineres i medicin med andre cardiovaskulære midler, såsom ezetimibe (Vytorin) eller niacin (Simcor). Læger kan også ordinere medicin, der skal tages i forbindelse med simvastatin terapi til behandling af højt kolesteroltal og hjerte-kar-sygdom, for en skræddersyet behandlingsplan. Simvastatin kan producere alvorlige eller fatale resultater, når det tages i kombination med visse lægemidler, så læge tilsyn er kritisk. For eksempel bør simvastatin ikke tages sammen med visse antisvampemidler såsom ketoconazol, visse antibiotika såsom erythromycin eller HIV-lægemidler (såsom ritonavir).