Velvetcrumble.com

fibromuskulær dysplasi

fibromuskulær dysplasi


Fibromuskulær dysplasi (FMD) patienter danner abnorme celle klynger på væggene i deres arterier. Ifølge lægerne på Mayo Clinic, hvis den ikke behandles, kan FMD forårsage højt blodtryk, slagtilfælde, aneurismer, nyresvigt og andre alvorlige sundhedsproblemer.

Årsager

Årsagen til FMD fortsat ukendt. Genetik menes at være en faktor, selvom der ikke findes genetisk test for tilstanden. Hormoner menes at spille en rolle i sygdommen, fordi kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle den betingelse end mænd.

Skilte

De fleste mennesker med FMD oplever ingen symptomer, og diagnosticering sker uheld gennem afprøvning beregnet til at diagnosticere en anden tilstand.

Diagnose

Hvis lægerne har mistanke om en patient kan have FMD, en diagnose indebærer lokalisere arterien med abnorm cellevækst. Denne proces omfatter avancerede test, såsom Doppler ultralyd, edb tomografi, angiogram og magnetisk resonans imaging (MRI).

Behandling

Når en patient får en diagnose af mund- og klovsyge, vil den påvirkede arterie overvåges nøje. Lægemiddelterapi er at forbedre blodgennemstrømningen og reducere risikoen for slagtilfælde. Kirurgi kan rydde blokeringer, når de bliver alvorlige.

Resultat

Fibromuskulær dysplasi er en behandlelige, men ikke en hærdelig, sygdom. Med omhyggelig overvågning, behandling og kirurgisk indgreb, når det er nødvendigt, kan sygdommen kontrolleres hos de fleste patienter.