Velvetcrumble.com

Hvad er årsagen plaque oprustning?

Hvad er årsagen plaque oprustning?


Ophobningen af ​​plak i kroppens arterier - en tilstand kendt som åreforkalkning - er en førende årsag til død og sygdom i USA, i henhold til "Merck Manual Home Health Handbook." Mens betingelsen skrider langsomt over tid for at begrænse blodtilførslen til dine organer og væv, vel vidende risikofaktorer og hvilke livsstilsændringer kan du gøre, kan hjælpe med at forhindre alvorlige medicinske komplikationer og endda død.

Om Plaque

Plaque indeholder kolesterol, fedt, calcium og andre stoffer, der findes i kroppen. Over tid, plaque bygger op i og langs væggene i arterierne, indsnævring blodkarrene og begrænse eller stoppe blodtilførslen til hjertet og andre organer. Når stykker af plak løsne og blokere blodkar i hjertet, hjernen eller lungerne, et hjerteanfald, slagtilfælde eller lungeemboli (blodprop i lungerne) forekommer. Plakakkumulering kan også svække arterievæggene og forårsage en aneurisme, eller bule i en arterie væg, at når brud, kan være livstruende.

Højt blodtryk

Det anslås 65 millioner amerikanere har forhøjet blodtryk, og kun 70 procent er blevet diagnosticeret med den betingelse, i henhold til "Merck Manual Home Health Handbook." Højt blodtryk på eller over 140/90 millimeter kviksølv eller mmHg, kan forårsage plak at ophobe sig i arterie vægge, hvilket fører til slagtilfælde eller hjerteanfald.

højt kolesteroltal

Høje niveauer af kolesterol - en voksagtig substans findes i blodet ansvarlig for at hjælpe til at danne cellemembraner, nogle hormoner og hjerne og nerveceller - kan føre til forsnævring af blodårerne. Især kan low-density lipoprotein eller LDL (dårlig kolesterol) opbygge i arterierne, mens high-density lipoprotein eller HDL (gode kolesterol) reducerer risikoen for hærdning af arterierne. LDL-kolesterol bør forblive under 130 til 160 mg / dl eller under 100 mg / dl, hvis du har diabetes, hjertesygdom eller har haft et hjerteanfald eller slagtilfælde, MedlinePlus noter. Hvis totale cholesterolniveauer nær 300 mg / dl, er risikoen for et hjerteanfald mere end fordobles, ifølge "Merck Manual Home Health Handbook."

Rygning

Tobak frigiver høje niveauer af kulilte i blodet, øge risikoen for skade på foring af din arterie vægge og fremskynde plaque oprustning. Hvis dine arterier allerede indsnævret, kan tobak forårsage blodkarrene til at snøre, hvilket yderligere reducerer blodtilførslen til dine væv. Tobak også sænker dit HDL kolesterol niveauer og kan øge blodpropper til at forårsage hjertesygdomme eller slagtilfælde.

Kost og Inaktivitet

En kost med højt mættet og transfedt, der findes i fødevarer som rødt kød, ost, smør og fløde, der er knyttet til en stigning i plaque oprustning i arterierne. Forskning tyder på en sund kost, lavt indhold af mættet fedt, kolesterol og natrium, og som indeholder frugt og grøntsager og fuldkorn kan reducere din risiko for plak akkumulation.

Fysisk inaktivitet kan øge sandsynligheden for at udvikle aterosklerose. Regelmæssig motion - mindst 30 til 60 minutter på de fleste dage i ugen - hjælper lavere højt kolesteroltal og blodtryk niveauer, som fører til plaque oprustning.

Sukkersyge

Mennesker med diabetes, især kvinder, har en to til seks gange højere risiko for at udvikle åreforkalkning, i henhold til "Merck Manual Home Health Handbook." Disse personer har en tendens til at udvikle tilstanden i højere grad, og i en tidligere alder end dem, der ikke har diabetes.

Fedme

Fedme øger risikoen for plak akkumulation i arterierne, der leverer blod til dit hjerte. Abdominal fedme også fører til forhøjet blodtryk, kolesterol og type 2-diabetes, førende risikofaktorer for aterosklerose. At miste kun 5 til 10 lbs. kan sænke din risiko ved at reducere højt blodtryk og højt kolesteroltal.