Velvetcrumble.com

Nyrearteriestenose Diagnose

Ifølge National Kidney og Urologiske sygdomme Information Clearinghouse (NKUDIC), nyrearteriestenose (RAS) opstår, når den ene eller begge arterier, der fører blod til de to nyrer bliver indsnævret. Nedsat refererer til nyre og stenose definerer indsnævring. Nyrearteriestenose forringer nyrefunktion og fører til forhøjet blodtryk. Der er flere behandlingsmetoder til rådighed for RAS patienter, men tilstanden kan returnere.

Risikofaktorer

The University of Maryland Medical Center (UMMC) siger folk der ryger, er mere tilbøjelige til at udvikle nyrearteriestenose som er personer, der er overvægtige. RAS er oftest diagnosticeret hos personer over 50 år Mænd er mere tilbøjelige til sygdommen end kvinder. Yderligere risikofaktorer omfatter diabetes, højt kolesteroltal og en familie historie af hjertesygdomme.

Årsager

Næsten alle tilfælde af nyrearteriestenose skyldes en hærdning af nyre arterier (åreforkalkning). En opbygning af plaque (fedt, kolesterol, calcium og andre stoffer) forårsager arterievæggen at størkne og smalle. Denne begrænsning forhindrer strømmen af ​​blodforsyningen og kan skade nyrerne, hvilket gør det mindre i stand til at fjerne overskydende væske fra blodet.

Nogle tilfælde af nyrearteriestenose såsom fibromuskulær dysplasi kan skyldes en unormal vækst af cellerne i væggene i nyre arterier.

Diagnose

Nyrearteriestenose er ikke forventes at forårsage nogen tegn eller symptomer, indtil det har avancerede. Når RAS bliver svær det kan resultere i forhøjet blodtryk. Din læge vil udføre en fysisk eksamen og kan udføre visse diagnostiske tests.

Din læge kan bestille en ultralyd (lydbølger til at skabe billeder af et indre organ) for at få et kig på arterien. En angiogram (bruger farvestof at se inde blodkar ved at indsætte et tyndt fleksibelt rør ind i arterien) er en anden diagnostisk værktøj, der skaber et bedre billede end en ultralyd.

Medicin

Behandling for nyrearteriestenose vil omfatte medicin (beta-blokkere, diuretika) til at sænke forhøjet blodtryk forårsaget af sygdommen.

Din læge kan også ordinere et kolesterolsænkende lægemiddel (Statiner såsom atorvastatin / Lipitor, simvastatin / Zocor) for at forhindre de plaques fra formning i arterierne, samt en blod tyndere (aspirin) for at forbedre blodgennemstrømningen gennem arterierne.

Kirurgi

I svære tilfælde af nyrearteriestenose operationer såsom en endarterektomi (rydde plak fra arterien) eller en bypass (en vene eller syntetisk rør bruges til at skabe en alternativ vej for blodet at bevæge sig rundt i blokeret arterie i nyrerne) kan udføres .

Det er vigtigt at holde sig i tæt kontakt med din læge efter en kirurgisk procedure, fordi der er altid en chance for tilbagefald.