Velvetcrumble.com

Hvad er årsagen til White Lines og Kamme i Nails?

Hvad er årsagen til White Lines og Kamme i Nails?


Ligesom huden, negle er et barometer for generelle sundhed. Mærker og farveskift kan være et tegn på fejlernæring eller sygdomme - fortid, nutid og fremtid. De fleste kamme og hvide linjer er et signal om noget mere dyster end svag søm skader, men en gang imellem, de angiver noget, der bør kontrolleres af en læge.

Leukonychia

Hvidt søm eller Leukonychia, skyldes tilstedeværelsen på negleroden af ​​parakeratotic celler, som ikke afspejler lys. Disse gør neglen eller dele af det ud hvid. Hvide striber på neglene kaldes "delvis Leukonychia" og kan enten være travers - på tværs af neglen - eller langskibs. Linjerne ikke nødvendigvis vises på hver søm. Delvis Leukonychia kan også være en fase af den samlede Leukonychia og fremstår som et resultat af at have lidt tuberkulose eller Hodgkins sygdom.

Årsager

Traverse delvis Leukonychia vises ofte på neglene af kvinder, og er normalt forårsaget af matrix traumer under manicure. Årsagen til hvide streger på tånegle ofte tilskrives dårligt montering sko. I meget sjældne tilfælde er disse linjer er et tegn på arsen forgiftning og kaldes "Mees 'linjer." Andre forhold, der kan forårsage tværgående hvide linjer omfatter herpes, mæslinger og malaria. Langsgående hvide linjer kan være forbundet med Dariers sygdom.

Ridges

Langsgående rygninger på neglene kan være mere end et tegn på alder, ifølge Jessie Lowenfelt, fra McGill University. Neglelejet selv er anbragt i parallelle linier, der kører i retning af vækst. Som vi alder, disse linjer bliver mere fremtrædende. Vandrette kamme, eller "Beau linjer", vises efter alvorlige fysiske eller følelsesmæssige sygdom har hindret søm vækst. Disse kamme vil med tiden vokse ud i omkring seks eller syv måneder, hvilket er omtrent den tid, det tager for en helt ny negl at vokse.

Forebyggelse

For at forhindre højderygge og hvide streger på neglene, er det vigtigt at spise en sund velafbalanceret kost, sagde Lowenfelt. Negle krympe og kvælde i vand, hvilket gør dem sprøde. Gummihandsker kan hjælpe med at beskytte negle og fugtighedscremer og neglebånd creme vil hjælpe med at holde dem ernæret. Neglelak stopper negle fra "trække vejret" og neglelakfjerner skal bruges sparsomt, da det er meget tørring. Vigtigst, bør manicure være blid.