Velvetcrumble.com

Forskelle Mellem Tetrachromats & Trichromats

Forskelle Mellem Tetrachromats & Trichromats


Tetrachromats og trichromats se forskellige ting, når man ser på farver. Antallet af kegle-receptorer i en persons øjne bestemme, hvad hun ser, når hun ser på farver. Når øjne ser farver, de sender beskeder til hjernen. Hjernen fortolker budskaber, og fortæller en person, hvilke farver er der. For eksempel, når to mennesker ser på forskellige nuancer af grøn maling farveprøver, kunne man se de forskellige nuancer, og den anden måske ikke.

Mandlige Trichromats

De fleste mennesker har tre kegle receptorer i nethinder i deres øjne. Disse mennesker er kendt som trichromats. Trichromats se rød, grøn og blå. Når en person ser alle tre af disse farver, det lader ham se alle de farver og nuancer i det ultraviolette spektrum. Mænd har undertiden problemer med disse kegle receptorer forårsager farve-blindhed eller dikromatiske vision. Dikromatiske vision er, hvor personen har problemer, der bestemmer forskellen mellem to farver. Dette problem påvirker 7 procent af den mandlige befolkning.

Trichromats Kvindelige

Kvinder ser på samme måde som mænd. De har som regel tre kegle receptorer i nethinder af deres øjne, men lider af farveblindhed sjældnere. Kun 0,4 procent af kvinderne lider af farveblindhed. Farveblindhed bæres på X-kromosomer. Da kvinder har to X-kromosomer, de har et ekstra X kromosom. Ud af de to kromosomer, for det meste et kontrolorgan en udløsende kromosom for de tre kegle receptorer. Dette reducerer risikoen for at få problemer med at se alle farverne i lysspektret.

Kvindelige Tetrachromats

Alle tetrachromats er kvinder. Når en person er en tetrachromat, hun har en ekstra kegle receptor. Denne ekstra kegle receptor lader en person se fire forskellige serier af farve. I stedet for tre farveområder, personen ser fire. De fleste mennesker skelner omkring 1 million forskellige nuancer. Tetrachromats se op til 100 millioner forskellige nuancer. Dette træk udføres på X-kromosomet, så kvinder har en chance for at få den ekstra kegle-receptoren.

Hanner og Ekstra Cone receptorer

Da træk bæres på X-kromosomet, mænd aldrig have en ekstra kegle receptor. En person har brug for to X-kromosomer til udvikling af den ekstra kegle-receptoren. I stedet for at have en ekstra kegle receptor, nogle mænd har en eller flere kegler, der fungerer forkert.