Velvetcrumble.com

Ildfaste ITP Behandling

Ildfaste ITP Behandling


Refraktær ITP (immun trombocytopenisk purpura) er en autoimmun sygdom varer mere end tre måneder, hvilket svarer ikke til splenektomi og resulterer i lavt antal blodplader. Ledige behandlinger arbejde for at øge blodplader og reducere blå mærker eller overdreven blødning.

Steroider

Den mest almindelige måde at behandle kronisk refraktær ITP er gennem lave doser af steroider. Medicin ordineret omfatter kortikosteroider, såsom prednison, danazol, dapson og colchisine. Langsigtet steroid brug anbefales ikke på grund af komplikationer for patienter med osteoporose, grå stær og grøn stær.

Rituximab

Denne medicin, undertiden bruges som en kemoterapi agent, er almindeligt anvendt i patienter, der ikke reagerer på steroider. Ribuximab er et anti-CD20 monoklonalt antistof, effektive til behandling af non-Hodgkins lymfom, som er rettet mod celler, der er ansvarlige for nedbrydende blodplader.

Aggressive kemoterapi

Patienter, der ikke responderer på tidligere nævnte behandlinger, eller som har alvorlige blødninger kan være genstand for aggressiv terapi, såsom højdosis cyclophosphamid, gives ved injektion i en vene. Kombinationsterapier, der omfatter cyclophosphamid sammen med steroider og et yderligere kemoterapi middel kan også være fælles.

Andre Behandlinger

Anvendelse af vinablastine (Velban) og gammaglobulin producere midlertidige stigninger i trombocyttal. Vinablastine anses kun, når de fleste andre behandlinger mislykkes, mens gammaglobulin oftest bruges i nødsituationer.