Velvetcrumble.com

Hvad betyder en lille margin mellem Systolisk & diastoliske blodtryk Mean?

Blodtrykket er den kraft af blod bevæger sig gennem arterierne i kroppen. Når der træffes en persons blodtryk, er det målt af to tal - det systoliske tryk og det diastoliske tryk. Det systoliske nummer er, når blodtrykket er på sit højeste som hjertet slår. Det diastoliske tal betyder hjertet er i hvile. Forskellen mellem de to tal kaldes pulstryk.

Smal Pulse Pressure

En smal pulstryk er sædvanligvis tegn på chok forårsaget af en slags trauma, selvom der kan være en række årsager.

Årsager til Narrow Pulse Pressure

Der er flere ting, der kan forårsage lavt eller smal pulstryk, herunder shock, lav lydstyrke slagtilfælde (lav samlede blodvolumen) eller lavt minutvolumen. Nogle årsager til chok omfatter et hjerteanfald, pludselig blodtab på grund af en skade eller et betydeligt tab af kropsvæsker.

Yderligere årsager

Yderligere årsager omfatter aortastenose (den ufuldstændige åbning af aortaklappen), anafylaksi (allergisk reaktion), hjertetamponade (tapning af blod eller væske i rummet mellem hjertemusklen og membranen dækker hjertet) og hjertesvigt.

Normal pulstryk

En normal puls blodtryk må ikke være mere end 60. For eksempel kan en normalt blodtryk er 120/80, hvilket svarer til en pulstryk på 40. Dette er OK. Men bare fordi en persons pulstryk er 40, indikerer ikke noget. En persons blodtryk kan være 140/100 med puls pres var 40. Dette er helt anderledes. Pulsen pres alene bør ikke være den eneste afgørende faktor i en persons medicinske tilstand. En komplet fysisk eksamen er nødvendig for at afgøre, hvad der kan være galt med patienten.

Behandling

Mange læger vil placere patienter på blodtryksmedicin at stabilisere personens blodtryk. Når det ikke er nok, som i de tilfælde for alvorligt chok eller et hjerte vedhæfte, undertiden hospitalsindlæggelse er nødvendig.