Velvetcrumble.com

Hvad betyder en høj HDL niveau betyde?

HDL, eller high-density lipoprotein, er forbundet med niveauer af kolesterol i kroppen. Ifølge American Heart Association, et HDL-niveau mellem 40 og 50 milligram pr deciliter eller mg / dl, på en blodprøve anses normalt. Niveauer over 60 mg / dl anses høj. HDL-niveauer er vigtige ved forudsigelse risikoen for hjertesygdom. Et højt niveau indikerer en lavere risiko for sygdom.

Hvad betyder HDL Do?

HDL betegnes ofte som "godt" kolesterol. Lipoproteinerne er transportører, der transporterer kolesterol gennem blodbanen. HDL'er fjerne cholesterol fra perifere væv og transportere det til leveren, hvor det kan udskilles fra kroppen. De beskytter også kroppen ved at forhindre cellulær optagelse af kolesterol og lipider. Således øger HDL hjælper med at beskytte hjertet.

Hvad Om LDL?

Low-density lipoprotein eller LDL'er, er kendt som "dårlige" cholesterol. Kolesterol bæres af LDL'er er mere tilbøjelige til at blive indsat på væv og arterier, hvor det kan danne arterie-blokerende plaques. Derfor er en høj grad af LDL, over 160 mg / dl, er en markør for sygdom i hjerte og blodkar. Hvis der findes andre risikofaktorer, såsom familie historie hjertesygdom, rygning, forhøjet blodtryk, diabetes eller alder over 45 år for mænd og 55 for kvinder, kan læger anbefaler, at LDL'er reduceres til under 130 mg / dl.

Total kolesterolniveau

Total kolesterol er et mål for HDL'er, LDL'er og andre lipoproteiner, der er til stede i blodet. Det ønskede niveau er 200 mg / dl eller derunder for dem uden andre risici for hjertesygdom. Med niveauer af total kolesterol over 240 mg / dl, er risikoen for hjertesygdomme fordobles.

Total kolesterol / HDL Ratio

Forholdet mellem total kolesterol og HDL betragtes som den bedste indikator for hjertesygdomme risiko. Da HDL beskytter hjertet og fartøjer, kan øge HDL-niveau være så vigtigt som faldende total kolesterol. En person med en ratio på 3,4 for mænd, eller 3,3 for kvinder, har halvdelen af ​​gennemsnittet risiko for hjertesygdomme. En person med et forhold på 24 til mænd, eller 11 for kvinder, har tre gange den gennemsnitlige risiko.

Hvordan kan jeg øge HDL?

HDL-niveauer kan forøges ved anvendelse af en kombination af kost, motion og positive livsstilsændringer. Her er nogle skridt i retning af en høj HDL niveau:

• Aerob træning i mindst 30 minutter tre gange om ugen, hver uge, hæver HDL niveauer.
• Rygning sænker HDL og øger den samlede risiko for hjertesygdomme. Rygestop for et sundere hjerte.
• Sunde fedtstoffer øger HDL-niveauer. Prøv avocado, olivenolie, fede fisk og fiskeolie.
• Opløselige fibre nedsætter LDL og øger HDL. Frugt, grøntsager og havregryn er alle gode.

Er der et stof, der øger HDL?

Mest lægemiddelterapi for cholesterol formål at sænke LDL-niveauer, og nogle kolesterolsænkende medicin vil falde HDL samt LDL. Kost og motion er det bedste valg for nu.