Velvetcrumble.com

Retningslinjer Hypertension for børn

Retningslinjer Hypertension for børn


Child hypertension (forhøjet blodtryk) er et voksende moderne fænomen, delvist knyttet til stigninger i fedme blandt børn. Sundhedsprofessionelle anslår, at tre procent af alle børn har forhøjet blodtryk, med tal stiger så højt som 10 procent blandt de fede. Og som fedme breder, så gør hypertension. Parental bevidsthed og handling er vigtige faktorer i at vende denne tendens, og det er meget vigtigt for forældre at få oplysninger, der kan hjælpe med at beskytte deres børns sundhed.

Potentielle effekter

Tidlig hypertension har både lang- og kortsigtede potentielle virkninger. Nylige undersøgelser tyder på, at hypertensive børn har øget vanskelighed med målrettet opgaver, hukommelse og planlægning. Børn med både hypertension og fedme også opleve øget niveau af angst og depression. Forskere nu også tro at voksne problemer med forhøjet blodtryk --- og deraf risiko for slagtilfælde, hjerteanfald, nyresvigt og åreforkalkning --- er ofte udvidelser af forhold, der begyndte i barndommen.

Risikofaktorer

Forældre er ofte overrasket over at erfare, at selv deres små børn er potentielt i risiko for virkningerne af hypertension. Beyond fedme, faktorer omfatter tidlig fødsel, familie historie, etnicitet (med afroamerikanere er særligt modtagelige) og underliggende forhold som endokrine sygdomme, hjertesygdomme, nyresygdomme og forkert dannede blodkar. Anvendelse af forkerte medicin kan også være en faktor. Derudover et lille antal børn har forhøjet blodtryk uden kendt årsag. Af alle disse grunde, anbefaler American Heart Association screening årligt blodtryk til børn fra 3 år og ældre.

Diagnose

Typisk barn hypertension præsenterer ingen klare ydre symptomer. Hvad mere er, fælles daglige aktiviteter naturligt forårsage udsving i blodtryk. Som følge heraf kan diagnosticere tilstanden være lidt vanskelig. Sædvanligvis læger tester børn administrere en række separate blodtryk kontrol før bestemmelse en baseline læsning (medmindre indledende aflæsninger viser et behov for hurtig handling). Nogle læger bruger en enhed, der hele tiden overvåger trykket i længere tid.

Uanset hvilken metode der anvendes, lægerne skal tage et barns alder i betragtning, når de udsteder en diagnose. øger blodtrykket naturligt som børn udvikler, og resultater, der ville være høj i en 10-årig kan være ganske normalt for en 14-årig. Som regel læger enige om, at børn i samme alder, højde og køn har forhøjet blodtryk, når deres blodtryk er højere end 95 procent af deres jævnaldrende.

Behandling

Når en diagnose af hypertension er givet, trin til behandling varierer. Hypertension forbundet med underliggende sygdomme (almindeligvis omtalt som sekundær hypertension) generelt letter eller forsvinder med vellykket behandling af sygdommen. Tilsvarende kan medicin hypertension stoppes ved at stoppe medicin.

De fleste hypertension i børn over 6 år er relateret til fedme, familie baggrund eller etnicitet. Behandling for disse faktorer er ens: motion, sænket salt og fedt indtag, øget forbrug af frugt og grøntsager og vægttab (eller vedligeholdelse, når fedme ikke er involveret). Regelmæssig motion anbefales også, med undtagelse af børn med svær eller ukontrolleret hypertension. Rygning, eller optage den vane senere i livet, på det kraftigste frarådes. Læger typisk undgå at bruge medicin til at kontrollere mild eller moderat barn hypertension, men kan gøre det i de tilfælde, der er svære eller på anden måde uhåndterlig.