Velvetcrumble.com

Sådan får du en cystisk fibrose genetisk test

Sådan får du en cystisk fibrose genetisk test


Cystisk fibrose er en livstruende genetisk sygdom. Tidlig påvisning og korrekt ernæringsmæssig pleje i en tidlig alder kan hjælpe med at forbedre den berørte persons helbred, men der er ingen helbredelse for sygdommen. Mange forsikringsselskaber vil nu dække udgifterne til en cystisk fibrose genetisk test.

Instruktioner

Få en genetisk test for cystisk fibrose

1 Forskning cystisk fibrose grundigt, så du kan spørge din læge informeret spørgsmål, hvis du tror, ​​du måske har brug for at få en genetisk test for cystisk fibrose. En familie historie af denne eller andre arvelige genetiske sygdomme gør dig til en god kandidat til en cystisk fibrose genetisk test.

2 Få en cystisk fibrose genetisk test, før du bliver gravid, hvis du tænker på at starte en familie. Læger vil teste dit blod eller spyt for tilstedeværelsen af ​​en genmutation, der er ansvarlig for cystisk fibrose.

3 Har din partner testet for cystisk fibrose som godt. Når begge forældre er bærere, chancerne dit barn vil arve sygdommen er stærke.

4 Overvej in vitro-befrugtning som en mulighed, når begge forældre bærer genet for cystisk fibrose mutation. Ved denne fremgangsmåde kan lægerne teste hver befrugtede æg for tilstedeværelse af cystisk fibrose, før det implanteres i livmoderen. Denne måde kan de være sikre på, at kun æg fri fra cystisk fibrose får lov til at modnes og udvikle sig til et foster.

5. Erkend, at der er en stærk chance du bliver nødt til at gøre en meget svær beslutning. Hvis din udviklende embryo har cystisk fibrose, ved, at dens levetid bliver forkortet og dens helbred vil altid være fattige. Opsigelse af graviditeten er noget, du bliver nødt til at overveje.

6 Test udviklende foster for cystisk fibrose. Sommetider forældre ikke ved, de er bærere indtil midten af ​​graviditeten. Læger kan udføre en CVS test i den elvte uge af graviditeten for at kontrollere for cystisk fibrose eller en fostervandsprøve under den sekstende uge.

TIPS

  • Check med dit forsikringsselskab for at sikre, at de dækker udgifterne til gentest af denne type, før du går til din læge.
  • Problemet med de fysiske, følelsesmæssige, psykologiske og økonomiske belastninger af omsorg for en person med cystisk fibrose kan være svært. Undersøgelser viser, at mennesker, der tiltræder en cystisk fibrose støttegruppe gøre det bedre end dem der ikke gør. Lokale møder i cystisk fibrose Foundation forekomme i byer over hele landet hver eneste dag.