Velvetcrumble.com

Hvordan man behandler lungepest

Hvordan man behandler lungepest


Lungepest er en af ​​tre af de mest frygtede sygdomme forårsaget af bakterien Yersinia pestis. Det er også den mest dødelige; i nogle tilfælde er dødeligheden 100 procent. Det kan også ledsage byldepest og septikæmisk pest, som regel som en sekundær effekt af sygdomme.

Instruktioner

1 Karantæne individer gang lungepest er blevet diagnosticeret. Ud over det faktum dette er en meget smitsom sygdom, disse patienter kræver særlig opmærksomhed og omsorg. Dette er for det meste palliativ pleje, fordi sygdommen skal køre sit løb og som regel ender med døden.

2 Administrere antibiotika straks, hvis der er mistanke om pnuemonic pest. Det er sjældent denne plage er diagnosticeret i tide til antibiotika for at træde i kraft, fordi kroppen ikke kan forsvare sig selv hurtigere end pesten kan formere sig. Dette sker, fordi de første symptomer efterligne dem af influenza eller andre sygdomme og da pesten er mistanke det er for sent.

3 Brug streptomycin som den første linje forsvar i tilfælde af lungepest. Der er andre antibiotika, der kan anvendes, men de er ikke så effektive. Doseringen skal ordineres med hensyn til alder og tilstand af patienten. Gravide kvinder får forskellige antibiotika, der ikke kan skade fosteret. Hvis det er muligt, skal de antibiotika gives intravenøst.

4 Administrer respiratorisk terapi, når vejrtrækningen bliver vanskelig. Dette skal være en høj iltindhold og højtryksbehandling at være effektiv. Selv om dette ikke kurere pest det køber kostbar tid, hvilket giver antibiotika en længere periode til at arbejde.

5 Hold øje med nye udviklinger i lungepest behandlinger. En meget lovende undersøgelse viser, at mikroorganismen har brug for en plasminogenaktivator at bære pest gennem kroppen. Dette protein nedbryder andre essentielle proteiner og ødelægger blodpropper indkapsler infektionen. Når denne barriere brydes, infektionen ind i blodbanen og rejser til lungerne og andre dele af kroppen.