Velvetcrumble.com

Fire stadier af stofmisbrug

Introduktion

Stofmisbrug ses nu som en sygdom, snarere end blot en moralsk problem, som det var tidligere. Disse dage psykiatriske fagfolk har identificeret fire stadier af stofmisbrug, så de kan hjælpe enkeltpersoner, uanset hvilket stadie de kan være i.

Første etape: Eksperimenter

Den første etape af stofmisbrug kan starte ud med at bruge et lægemiddel frivilligt med den hensigt at slette et personligt problem, eller af nysgerrighed eller på grund af gruppepres. For eksempel i tilfælde af et personligt problem, måske en mand opdager hans kone er snyd på ham, og så han vender sig til narkotika. Når de ser ud til at gøre ham føle sig bedre, han bevæger sig fra det første trin til anden fase af regelmæssig brug.

Anden fase: Regelmæssig brug

Nogen, der starter ud eksperimenterer med et lægemiddel og som kan lide effekterne vil ofte gå videre til regelmæssig brug af lægemidlet. I nogle tilfælde vil folk holde op på egen hånd, selv efter de er begyndt regelmæssig brug og de ikke bevæge sig ud over scenen to, men andre flytter til fase tre og begynde at udstille risikofyldte adfærd.

Tredje fase: risikoadfærd

Overgangen fra fase to til fase tre af stofmisbrug varierer fra person til person, og det kan undertiden være vanskeligt at afgøre, om problemet en person udstiller er risikabelt. På trods af dette, hvis du mener, at opførslen af ​​en elsket en er risikabelt, så skal du fortælle din elskede. Det er meget let at glide fra fase til fase fire, som er afhængighed. Et par eksempler på risikoadfærd kører mens højt på narkotika, laver target praksis med en pistol, mens højt på narkotika eller hoppe ud af en anden historie vindue under indflydelse af narkotika.

Fjerde etape: Afhængighed & Addiction

Kendetegnene for fase fire er i overensstemmelse stofmisbrug, altid at være høj, ikke at kunne fungere på arbejde eller derhjemme, plukke kampe med deres kære, som er ude af stand til rationel tænkning, engagere sig i risikable adfærd såsom at tage narkotika og kørsel eller betjene farlige maskiner, mens høje, og juridiske problemer, der omfatter modtagelse af billetter til kørsel under påvirkning af narkotika. Hvis en person er i stadie fire de er afhængige, og de ovenfor nævnte problemer vil fortsætte med at vokse som personens psyke påvirkes til det værre ved brug løbende narkotika.