Årsager til ømme muskler & kløende hud

09/03/2016 by admin

Årsager til ømme muskler & kløende hud

Fælles klager over fysiske ubehag omfatter muskelømhed og kløende hud. Muskler føle ømme som følge af skade eller irritation af muskelvæv samt væv omkringliggende muskler, sener, ledbånd og blødt væv. Huden kan blive kløende på grund af tørhed eller tilstedeværelsen af et udslæt---af MedlinePlus defineret som en ændring i farve eller konsistens hudens. Selv om disse to symptomer synes uafhængige, forårsage en række sygdomme og lidelser både symptomer.

Overgangsalderen

Overgangsalderen beskriver periode i en kvindes liv, når æggestokkene ophører med at producere østrogen, hvilket resulterer i slutningen af menstruationscyklus. Ændringer i hormonniveauer forårsage en række symptomer. Den mest klassiske symptomer af overgangsalderen er hedeture, humørsvingninger, søvnforstyrrelser og tyndere hår. Fald i niveauet af østrogen og progesteron kan også forårsage ømme led, muskler og sener og kløende, crawly hud, ifølge ProjectAware.org.

Psoriasisgigt

Psoriasisgigt beskriver en form for gigt, der påvirker dem med psoriasis---en kronisk autoimmun sygdom, der påvirker huden. Instituttets nationale Psoriasis rapporterer, at op til 30 procent af patienter med psoriasis udvikler psoriasisgigt. Psoriasisgigt forårsager hævelse og stivhed i leddene, resulterer i ledsmerter, der kan forårsage sener, ledbånd og muskler til at føle ømme. Fordi alle patienter med psoriasisgigt også lider af psoriasis, oplever patienter tør, kløende og skællende hud lapper.

Lymfom

Lymfom opstår når lymfocytter, en bestemt type hvide blodlegemer, vokse ud af kontrol, som klassificerer lymfom som en form for kræft. Lymfom forårsager normalt hævede lymfeknuder, især dem i nakken, armhulerne eller lysken. De hævede lymfeknuder kan trykke på tilstødende områder, som leddene, forårsager ømme led og muskler. Som lymfom celler invadere andre dele af kroppen, kan yderligere symptomer forekomme. Når lymfom celler infiltrere huden, kan de forårsage fortykket, mørke, kløende områder af huden, som beskrevet af det Merck manualer Online medicinsk bibliotek.

Fibromyalgi

Fibromyalgi, en kronisk sygdomstilstand, forårsager udbredte smerter i muskler, ledbånd og sener, ifølge MayoClinic.com. Den nøjagtige årsag til fibromyalgi er stadig ukendt, men en kombination af genetik, infektioner og fysiske eller følelsesmæssige stress kan bidrage til udbrud af sygdommen. Ud over ømme muskler klager patienter ofte over kløende hududslæt. Den kløende hud kan skyldes hjernen fejlfortolker de smerte signaler, ifølge webstedet fibromyalgi symptomer.


Related Articles