Smart Shopping for smertestillende midler

08/13/2015 by admin

I løbet af vores liv, vil hver eneste oplever smerter. Fordi smertestillende fungerer forskelligt, er det vigtigt at vide, hvad dine muligheder er så du kan vælge den medicin, der vil hjælpe dig med at få smertelindring hurtigt. Skade, gigt, ømme muskler, hovedpine og daglige liv kan alle udløser smerter, der kan almindeligvis behandles med over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Der findes to kategorier af over-the-counter smertestillende midler: acetaminophen og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Acetaminophen works til at blokere smerte receptorer i hjernen; det vil ikke mindske hævelse. NSAID afbryde den kemiske proces, der forårsager betændelse og vil mindske dine smerter. NSAID kan også findes i receptpligtig styrke. Da acetaminophen og NSAID arbejder i forskellige måder at styre smerter, kan de tages sammen at øge smerter kontrol.

Hvis ikke kan du styre dine smerter med over-the-counter smertestillende midler, skal du kontakte din sundhedspleje udbyder. Ukontrolleret smerte kan være et symptom på et medicinsk problem. Der er også receptpligtig styrke smertestillende midler, der kan give lindring.

Hvad skal man kigge efter

Antiinflammatoriske lægemidler (NSAID) vil virke bedst til at mindske smerter relateret til hævelse, mens acetaminophen vil fungere bedst for hovedpine, gigt smerter eller smerter ikke forbundet med hævelse.

Kan du konsultere din sundhedspleje udbyder i få hjælp til at bestemme kilden til dit ubehag, hjælpe med at fastlægge hvilke smertestillende vil være rigtigt for dig. Hvis ikke, din apoteker kan være i stand til at give dig tilstrækkelig information til at hjælpe vælger du korrekt medicinering.

Ser for smertestillende midler, der ikke er udløbet eller åbnet, at sikre, at emballagen er ikke blevet manipuleret på nogen måde. Generiske versioner af smertestillende midler efter sigende har samme effektivitet som deres navn mærke modparter og billigere.

Fælles faldgruber

Før du tager nogen over-the-counter medicin, herunder smerte relievers, Bemærk stof allergi du måtte have. Der er et par over-the-counter medicin, der kombinerer både acetaminophen og NSAID, så sørg for at læse etiketter og vide, hvad du tager.

Følg alle dosering instruktioner for alle smertestillende medicin du bruger. NSAID er kendt for at forårsage mild til svær gastrointestinal (GI) problemer. Spise eller drikke mælk kan hjælpe lethed milde mave irritation. Jo længere bruge du NSAID, den større risiko du har for at udvikle GI problemer. NSAID kan også øge blodtrykket og understrege nyrerne. Disse side påvirker anses for at være afhængig af den dosis, du tager, og hvor lang tid du har brugt NSAID-præparater som en smerte reliever. Mens acetaminophen ikke er kendt for at forårsage mave irritation, kan det forårsage leverskader ved høje doser. Altid tage det anbefalede beløb.


Related Articles