Fødevarer høj i umættet fedt

05/04/2016 by admin

Fødevarer høj i umættet fedt

Umættet fedt kommer i to former: enkeltumættet og flerumættet. Herunder disse sunde fedtstoffer som en del af en velafbalanceret kost kan resultere i en sænkning af kolesteroltallet og hjælpe med at forhindre hjertesygdom, rapporterer MayoClinic.com. Kroppen har brug for en moderat mængde af fedt til at fungere ordentligt, og den vigtigste kilde til fedt bør komme fra umættede fedtstoffer. Nøglen til at spise fedt--selv umættede--er at indtage det i moderation, da spise for meget vil føre til usunde vægtøgning.

Jordnøddesmør

Peanut butter, en spredning, stammer fra jordnødder, indeholder store mængder af sunde enkeltumættet fedt. Rå eller uforarbejdede jordnøddesmør har de sundeste næringsstoffer, fordi det ikke indeholder nogen yderligere ingredienser. Når du vælger forarbejdede former for jordnøddesmør, kigge efter opslag, der ikke indeholder store mængder af tilsat sukker, som tilføjer unødvendige kalorier.

Nogle olier

Fleste af vegetabilske olier på markedet består af sunde umættede fedtstoffer, men et par stadig indeholder store mængder af mættet fedt. Discovery Health rapporter om, at olier såsom oliven, raps, peanut, saflor og solsikke alle indeholder umættede fedtstoffer. Du kan bruge disse olier til at erstatte dem, der er højt indhold af mættet fedt når bagning, krydderier mad eller madlavning.

Fisk

I modsætning til de fleste animalske proteiner består fisk af store mængder af umættet fedt. De bedste fisk valg omfatter laks, hellefisk og nordatlantisk hvid tun.

Avocado

Ifølge American Heart Association består avocadoer hovedsageligt af enkeltumættet fedt. Du kan mash avocado i guacamole, men de har mange andre anvendelser i madlavning. Skær avocado og spise dem alene eller føjet til salater. MayoClinic.com tyder på, at bruge dem på sandwich som et sundt alternativ til ost.

Rå nødder

Spise rå nødder kan give en rig mængde af umættede fedtstoffer. Nødder er et sundt, bærbare snack med energigivende proteinindhold. Også bidrage de til at fremme sund vægt når forbruges regelmæssigt og i moderate mængder. Nogle nødder højt indhold af umættede fedtstoffer omfatter mandler, pekannødder, valnødder og pistacienødder.


Related Articles