Typer af smertestillende midler

09/03/2016 by admin

Typer af smertestillende midler

Kontrol af smerte er et vigtigt mål i den medicinske samfund. Om smerten er midlertidig eller kronisk, kan det forårsage fysisk og psykisk stress på kroppen, som kan forstyrre den helbredende proces. Uanset om dine smerter er fra en mindre hovedpine, rygproblemer eller beskadigede nerver fra en kirurgisk procedure, er der en bestemt type af smerte killer til at imødekomme dine individuelle smerte. Smertestillende midler er tilgængelige over skranken, ved recept eller ved indsprøjtning af en læge.

NSAID og Acetaminophen

Den mest almindelige form for smertestillende er klassificeret som et NSAID, som står for Non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. NSAID er tilgængelige i håndkøb og omfatte medicin såsom aspirin, ibuprofen, naproxen og celecoxib. Den amerikanske sammenslutning af praktiserende læger forklarer, at NSAID arbejde ved at reducere betændelse og blokere produktionen af prostaglandiner, som er stoffer, der signalerer smerte ved at irritere nerveender.

Acetaminophen anses ikke for et NSAID, men det er en over-the-counter smertestillende. Ifølge "Drug Information Online," på Drugs.com, acetaminophen lindre ikke betændelse men det er ikke så besværligt at maven som NSAID kan være. Imidlertid kan udvidet brug eller større doser forårsage leverskader.

NSAID og acetaminophen er mest ofte bruges til midlertidige smerter, såsom hovedpine, feber eller muskel ømhed.

Opioider

Opioider er beskrevet som narkotika, som er lægemidler, der sløve sanserne og lindre smerter. I kroppens smerte kontrolsystem har cellerne "mu" receptorer, der kan sløve følelsen af smerte, når er aktiveret. Vanderbilt-Ingram Cancer Center i Tennessee forklarer at syntetisk opioid narkotika binder sig til disse receptorer, mindske følelsen af smerte. Opioider omfatter stoffer som hydrocodone, der kan være blandet med NSAID eller acetaminophen, oxycodon, Kodein, morfin, dilaudid og metadon. Disse stoffer kan have bivirkninger som sedation og søvnighed, muskel ryk, forstoppelse, kvalme og opkastning. De kan også være vanedannende, men når det bruges kun som foreskrevet risikoen er stærkt reduceret. Opioider er oftest ordineret for svære, kroniske smerter fra traumatiske skader eller nerveskader.

Adjuverende smertestillende medicin

Også kendt som adjuverende analgetika, disse smertestillende midler gives ofte sammen med andre smertestillende medicin er nævnt ovenfor. Ifølge "Cancer Research UK," omfatter disse lægemidler steroider, hvilket reducerer hævelse i området af smerte og dermed lindre nogle af smerterne; bisfosfonater, der anvendes primært med knoglesmerter eller knoglekræft; antidepressiva, der hjælpe med at lindre nervesmerter; Anti-krampehæmmende, som kan lindre nervesmerter med brændende eller prikkende fornemmelser; og lokale anæstetika, som kan afbryde nervesignalerne i specifikke veje af kroppen.


Related Articles