Sådan rejser med Parkinsons

09/22/2013 by admin

Sådan rejser med Parkinsons

At have Parkinsons sygdom betyder ikke, at du ikke kan rejse; Det betyder blot, du skal bruge nogle ekstra tid på at planlægge din rejse. Afhængigt af progressionen af din sygdom, kan du nødt til at gøre særlig accommodations, uanset om du rejser i bil, båd, tog eller fly. Nøglen er være så forberedt som muligt at minimere din stress og risiko og sikre din tur går så glat som muligt. Altid få lægens godkendelse inden du rejser med Parkinsons eller nogen andre kroniske sundhedsmæssige tilstand.

Trin 1

Rejse med en ledsager, når det er muligt. Hvis du rejser alene, ser i kapitler af National Parkinsons Foundation Center i den destination du rejser til i tilfælde af at du har brug for støtte, oplysninger om læger eller lægelige ydelser, eller tips om at udforske din placering sikkert.

Trin 2

Kalde Flyselskabet forud for tid og anmode om en lagergang sæde, der er tæt på et badeværelse og en kørestol, hvis du skal gå en stor afstand til dit fly. Hvis du rejser med båd eller tog, bekræfte at du har adgang til en kørestol, hvis det er nødvendigt, og sørg for, at er der tilstrækkelig plads om bord, hvis du vil blive siddende i din egen kørestol.

Trin 3

Anmode om et tilgængeligt for handicappede hotelværelse i stueetagen, når du reserverer dit værelse. Bekræfte disse ordninger dagen før du forlader for din rejse.

Trin 4

Pack din nødsituation kontaktoplysninger og holde det handy på alle tidspunkter. Når det er muligt, bære det direkte på din person. Dette omfatter lægens navn og nummer, forsikringsoplysninger, nødopkaldsnumre og en liste over alle din medicin. Desuden efterlade en kopi med en slægtning eller ven derhjemme.

Trin 5

Bære din meds på din person, i deres oprindelige containere, uanset hvilken transportform du bruger når du rejser. Din bagage kan gå tabt eller din medicin kan ellers blive utilgængelige. Hvis du skal rejse med flydende medicin, opnå en note fra din læge før du forsøger at flyve for at undgå forsinkelser går gennem sikkerhedskontrollen.

Trin 6

Bære med dig mere end nok medicin til at holde hele din rejse. Hvis du er forsinket fra hjem eller mister din medicin, også bære en skriftlig recept fra din læge og vide navne og doser af noget tilsvarende medicin i din destination, hvis du rejser ud af landet. Nogle andre lande vil ikke ære udenlandske recepter og foreskrive ikke din nuværende medicin.

Trin 7

Bære identifikation anfører du har Parkinsons sygdom, eller bære en medical alert armbånd. Dette er især vigtigt, hvis du er på flere medikamenter, oversøiske rejser eller lider yderligere sundhedsproblemer.

Trin 8

Oprette en medicin rutine, så snart du ankommer til din destination. Bruge en bunker eller et andet system til at sikre, at du husker at tage din medicin rettidigt.

Trin 9

Holde sig til tidsplanen medicin uanset hvor træt du føler efter ankommer til din destination. Medmindre din tur er lang, er det bedst at fortsætte på din nuværende doseringsplanen, selvom der har været en tidsændring af. Også, jetlag kan øge enhver døsighed, du normalt oplever fra din medicin eller som en normal komplikation af Parkinsons sygdom, så hvile op en hel dag før der iværksættes nogen sightseeing.

Trin 10

Medbringe din egen mad og vand, hvis du planlægger at være væk fra din kabine eller hotel værelse i mere end et par timer. Bliv ikke fanget fra dit værelse uden evnen til at tage din medicin eller har en snack.

Trin 11

Holde din saldo, når du går ved at bære en rygsæk eller fanny pack i stedet for transporterer en pung eller taske. Dette bør hjælpe med at reducere din risiko for at falde på grund af balance problemer forbundet med Parkinsons sygdom. Bruge en rullende kuffert, hvis det er nemmere end transporterer bagage. Endnu bedre, gøre ordninger for en ledsager til at hjælpe dig med din poser.

Trin 12

Vælg sko med masser af tå værelse, god støtte og skridsikker gummi ydersålen faldsikringsanordninger mens de rejser. Snubler, glide og falde er alvorlige komplikationer af Parkinsons, og det er især vigtigt at bære ordentligt fodtøj på ukendt terræn. Cleveland Clinic anbefaler at bruge en stok eller andre omvandrende enhed for at opretholde balance, løfte fødderne væk fra jorden hvert trin og flytte omhyggeligt og langsomt når skiftende positioner.

Tips

  • Når du planlægger din tur, skal du tilføje ekstra tid til din rejseplan, da Parkinsons sygdom kan bremse dine bevægelser og mindske din evne til at komme rundt. Få masser af hvile på din tur, og ikke forsøge at presse på for mange stop på din rejse.
  • Reserve din transport og logi langt foran din tur, hvis du kræver særlige accommodations i tilfælde af disse ressourcer er begrænsede. Vær sikker på at nævne, at din reservation agent, som du har Parkinsons sygdom, så hun kan rådgive dig om eventuelle ekstra dokumentation, skal du muligvis eller rabatter du kan være berettiget til.

Ting du skal bruge

  • Bunker
  • Rygsæk

Related Articles