Rå mælk vs pasteuriseret mælk

06/10/2013 by admin

Rå mælk vs pasteuriseret mælk

En hel del polemik findes mellem drikke rå og pasteuriseret mælk. Fortalere for pasteuriseret mælk sige at det er sikrere og at rå mælk kan forårsage alvorlig sygdom. Rå mælk tilhængerne siger at rå mælk er sikker og bedre for din sundhed og at pasteurisering ødelægger vitale næringsstoffer i mælk.

Pasteurisering Basics

Pasteurisering er blevet brugt i mere end 120 år. Processen indebærer varme mælk for at ødelægge enhver potentielt farlige patogener, der kan forårsage sygdom. Den mest almindelige metode til pasteurisering anvendes i dag i USA, kendt som høj temperatur kort tid pasteurisering, varmer mælk til en temperatur på 161 grader F i mindst 15 sekunder. En anden fælles metode kendt som ultra-pasteuriseringen opvarmer mælken til 180 grader F i to sekunder. Denne metoder steriliserer hovedsageligt mælk, således at det ikke behøver at være nedkølet først åbnes og det stærkt forlænger holdbarheden.

Rå mælk fortalere

En kampagne For rigtige mælk, et projekt for Weston A. Price Foundation, anbefaler græs fodret, uforarbejdede, full-fedt mælk, at bemærke, at rå mælk produceret sanitære betingelser er en sikker og sund mad. Kampagnen har gjort gældende, at varmen i pasteurisering og ultra-pasteuriseret deaktivere mange komponenter af mælk, der styrker immunsystemet, dræbe patogener og fremme generelle sundhed. Kampagnen siger desuden, at rå mælk kan helbrede astma og allergier og at mange mennesker diagnosticeret med laktose intolerance kan fordøje det uden problemer. Sally Fallon Morell, formand for Weston A. Price Foundation, bemærker, at hyppigheden af sygdomme fra alle mejeriprodukter, pasteuriseret eller rå, er meget lav.

Rå mælk modstandere

Food and Drug Administration har en fast holdning på rå mælk og alle andre mejeriprodukter produkter fremstillet af rå mælk: de er en alvorlig sundhedsrisiko. Ifølge FDA, rå mælk kan bære stammer af bakterier herunder salmonella, E. coli og listeria, hvilket kan føre til sygdomme, der forårsager opkastning, diarré og influenzalignende symptomer, som i svære tilfælde kan være livstruende. Agenturet konstaterer også, at i modsætning til populær tro, pasteurisering gør ikke årsager laktoseintolerans eller reducerer mælk næringsværdi.

At træffe en beslutning

Mens rå mælk har potentiale til at forårsage sygdom, hvis ikke håndteres korrekt, er risikoen forbundet med rå mejeriprodukter meget lav. I virkeligheden, dokumenterer en 2003 risikovurdering af FDA en langt højere per portion risiko for deli kød end rå mælk, til en fælles fødevarebårne sygdom. Love om salg af rå mælk varierer fra medlemsstat til medlemsstat; nogle stater tillader detailsalg, mens andre kun tillade farm-to-consumer salg; og i et par stater salg af rå mælk er ulovlig. I sidste ende, du skal veje pro og ulemper og bestem selv, om rå eller pasteuriseret mælk er rigtige for dig.


Related Articles