Bivirkninger af Nolvadex Tablet 20 Mg

09/04/2016 by admin

Nolvadex er et varemærke for medicin tamoxifen, som er almindeligt anvendt til behandling af brystkræft. Nolvadex kommer almindeligvis i både 10 og 20 mg tabletter. Tamoxifen blokerer proteiner, der binder sig til østrogen, som er nyttige i tilfælde af brystkræft som tumorcellerne ofte formere sig som reaktion på østrogen. Tamoxifen kan forårsage alvorlige bivirkninger, især fordi det kan forstyrre kroppens naturlige hormonelle cyklusser.

Hormonel ubalance

Nolvadex tabletter kan føre til hot blinker i op til 80 procent af alle patienter, der bruger det til behandling af brystkræft, EMedTV noter. Hedeture er kendetegnet ved rødmen og en intens følelse af varme, der begynder i brystet og stiger til også for at omfatte ansigtet. Kvinder tager Nolvadex kan også udvikle udflåd eller opleve blødning fra skeden. Kvinder, der har endnu ikke oplevet overgangsalderen og der er at tage Nolvadex kan også opleve uregelmæssigheder i deres menstruationscyklus, fører til dem lejlighedsvis mangler en menstruation eller har usædvanligt tunge eller lys menstruationsblødning. Ændringer i hormoner kan også føre til øget vand opbevaring og vægtøgning samt hårtab.

Smerter

Nolvadex kan også føre til betydelige muskel eller knoglesmerter, forklarer Drugs.com. Denne smerte kan forekomme kort efter begynder kursus af medicin og vil generelt gradvist aftager. I nogle tilfælde vil smerten være alvorlige nok, at patienter vil kræve yderligere medicin for smertelindring. Knoglesmerter er undertiden forbundet med en positiv respons af tumor som følge af Nolvadex behandling, RxList noter.

Virkninger for mave

Nolvadex kan også føre til patienter, der oplever kvalme eller forstoppelse. Patienterne kan også opleve fordøjelsesbesvær og halsbrand.

Leverskader

Brug af Nolvadex 20 mg tabletter kan også føre til leveren bliver beskadiget. Symptomer på leverskade omfatte gulfarvning af huden og hvide i øjnene samt usædvanlig mørk urin. Patienter, der har udviklet leverskader kan også opleve let blå mærker eller blødning.

Psykologiske virkninger

Nolvadex kan også resultere i visse følelsesmæssige ændringer. Nolvadex kan resultere i patienter, der oplever depression, som kan blive forværret af sove problemer eller søvnløshed.

Osteoporose

Nolvadex kan også føre til knogleskørhed. Dette kan være et resultat af kroppen nedbryde knogler hurtigere end sædvanligt, hvilket resulterer i hypercalcæmi. Osteoporose kan forårsage knoglerne til at blive svag og fraktur lettere.

Blodprop

Nolvadex kan også øge patientens risiko for at udvikle en blodprop, som opstår oftest i venerne i benene. Symptomer på en blodprop, EMedTv noter, omfatter smerter, hævelse og ømhed af den berørte del af kroppen.


Related Articles