Er det OK at tage en teskefuld af ekstra jomfru olivenolie for generelle sundhed?

01/30/2015 by admin

Er det OK at tage en teskefuld af ekstra jomfru olivenolie for generelle sundhed?

Olivenolie er en integreret del af den ofte kapret middelhavskosten, en kost baseret på forbruget af friske grøntsager og frugter, fisk og umættede olier. Selvom et fedt, olivenolie har en række komponenter, der vises til at sænke risikoen for hjertesygdom. Udtrykket gnubbet beskriver høj kvalitet olivenolie med den bedste smag og maksimum ernæring. Tilføje en teskefuld olivenolie til din daglige kost er en glimrende idé, især hvis du bruger det til at erstatte fedtstoffer, der ikke er så sundt.

Ernæring

En teskefuld olivenolie har 40 kalorier; alle kalorierne er fra fedt. En teskefuld har 4,5 gram fedt. De fleste af fedtet, 3,3 gram, er en omega-9 enkeltumættet fedt, oliesyre. Olivenolie har ingen kolesterol. Vitaminer findes i olivenolie omfatter fedtopløselige vitaminer E og vitamin K. En teskefuld har også en meget lille mængde af jern. Olivenolie indeholder phytosteroler, anlæg forbindelser med svag østrogene effekter, der kan reducere kolesterol absorption og flavenoids, der fungerer som anti-oxidanter, kaldet polyfenoler.

Fordele

Polyfenoler har anti-oxidant egenskaber, der kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Anti-oxidanter skyllepumpetab frie radikaler, uparrede molekyler, der forårsager oxidativt stress i celler. Oxidation fører til ødelæggelse af celle DNA. Cellulære skader kan føre til kræft, hjertesygdomme, forhøjet kolesterol og andre sygdomsprocesser. Umættede fedtstoffer har vist sig at sænke blodtrykket, reducere low-density lipoprotein, den "dårlige" kolesterol, hæve high-density lipoprotein, den "gode" kolesterol, og lavere triglycerider, som alle kan nedsætte din risiko for hjertesygdom. Olivenolie kan også hjælpe med at kontrollere blodsukkeret, mindske risikoen for diabetes. E-vitamin i olivenolie sammen med anti-oxidanter, kan også reducere åreforkalkning, plaque oprustning i arterierne forårsaget af forhøjet kolesterol.

Anbefalinger

Sunde fedtstoffer udgør omkring 40 procent af middelhavskosten. Fordelene ved kosten kan komme fra andre næringsstoffer i fisk, nødder, grøntsager og frugter, alle arbejder sammen. Erstatte mindre-sunde olier som margarine og smør med olivenolie i stedet for blot at tilføje en teskefuld olivenolie til din kost vil have flere sundhedsmæssige fordele. Målet for 10 til 25 procent af dine daglige kalorier fra enkeltumættet fedt, tyder på Harvard School of Public Health.

Forbehold

Netop tilføjer en teskefuld af ekstra jomfru olivenolie til din kost, hvis du ikke spiser de rigtige fødevarer ellers er usandsynligt, at hjælpe din generelle sundhed. Blot at tilføje olivenolie til usunde fødevarer gør ikke dem sunde. Da olivenolie er et fedt, spise for meget kan øge dit kalorieindtag og forårsage vægtstigning, selv om 40 kalorierne i en teskefuld ikke er tilbøjelige til at forårsage vægt gevinst af sig selv.


Related Articles