Hvordan startede spillet af fodbold?

08/05/2013 by admin

Hvordan startede spillet af fodbold?

Fodbold, eller fodbold er som det er kendt uden for Nordamerika, velsagtens den mest populære sport både spille, tale om og støtte, ifølge Football Association hjemmeside. For mange, ser deres nationale hold spille i fodbold VM bringer lidenskab og eufori samt en følelse af enhed og national identitet. Fodbold feber har længe grebet nationer i Europa og Sydamerika, men måske overraskende, fodbold første stammer fra Kina.

Fodbolds oprindelse

Cuju er navnet på en kinesisk fodbold-lignende spil mente fandtes 3.000 år siden, ifølge historie af fodbold hjemmeside. Spillet kan spilles med nogen del af kroppen, bortset fra hænder, og målet var et lille hul i stedet for et net. Sport historikere spekulere også, at grækerne og romerne havde et spil der ligner fodbold. Former for spillet var forbudt i England allerede i Kong Edwards regeringstid i 1307 på grund af dens brutalitet.

Virkelige fodbold

Spillet af fodbold, tog som den eksisterer i dag officielt form med dannelsen af dansk Football Association i 1863, ifølge FIFA hjemmeside. Football Association blev en gruppe af 11 skoler og klubber, der mødte en aften i London værtshus til at definere regler for spillet. Over det næste halve århundrede, hundreder flere teams og konkurrencer opstået som Storbritanniens voksende arbejderklasse begyndte at spille spillet.

FIFA

FIFA eller Federation Internationale de Football Association, er fodbolds verden styrende organ. Det dannet i Paris i 1904, med de stiftende lande som Frankrig, Belgien, Danmark, Nederlandene, Sverige, Schweiz og Spanien. FIFA forventes at fodbolds popularitet ville sprede sig og forsøgte at etablere koden for reglerne fastsat af den engelske FA som den internationale standard for at spille spillet. Den engelske FA nægtede at deltage i denne fransk-domineret europæisk fodbold alliance.

World Cup

Den første officielle World Cup blev iscenesat i Uruguay i 1930. Kun 12 hold deltog, fire fra Europa, og værterne slå Argentina for at vinde kop. Form af turneringen og antallet af hold involveret har ændret sig mange gange i årenes løb. Alle 208 FIFA medlemslande deltog i kvalifikationen til 2010 FIFA world cup i Sydafrika, med de 32 bedste hold ankommer på kontinentet til at beslutte de 19 vinderne af turneringen.


Related Articles