Hvad er fordelene af Vitamin B-1 eller thiamin?

05/30/2014 by admin

Hvad er fordelene af Vitamin B-1 eller thiamin?

Thiamin, en af de otte B-vitaminer, er opkaldt vitamin B-1, fordi det var først af B-vitaminerne kan identificeres. Thiamin er vandopløselige, hvilket betyder, at din krop ikke kan gemme det, så det skal være genopfyldes dagligt. De fleste voksne har brug for lidt over 1.1 til 1,2 mg / dag, men tillægget doser kan være højere, så tale med din læge før du tager thiamin kosttilskud.

Gør Tiamin i kroppen

Thiamin er nødvendigt at vende de fødevarer, du spiser til energi og hjælpe din krop metabolisere protein. Det er nødvendigt for sund hud, hår, øjne og leveren, og det hjælper også nervesystemet funktion ordentligt. Vitamin B-1 findes i mange fødevarer, herunder gær, korn, brød og andre kornprodukter, bønner, nødder og kød. University of Maryland Medical Center siger, at thiamin kaldes undertiden en anti-stress-vitamin, fordi det styrker dit immunforsvar og måske forbedre din evne til at modstå stressende forhold.

Behandling for lidelser

Thiamin kosttilskud er effektiv til behandling af thiamin-mangel lidelser såsom beriberi, ifølge University of Maryland Medical Center. Sådanne mangler kan skyldes mangel på thiamin i kosten eller som følge af visse sygdomme som beriberi. MedlinePlus siger thiamin forebygger og behandler Wernicke-Korsakoff syndrom, der er relateret til thiamin mangel og er normalt ses hos alkoholikere. Thiamin kan også forhindre nyreskader hos mennesker, der har type 2 diabetes. Desuden vitamin kan hjælpe med at forhindre grå stær og er til gavn for behandling af nogle genetiske sygdomme.


Related Articles