Symptomer hos spædbørn med cystisk fibrose

06/02/2014 by admin

Symptomer hos spædbørn med cystisk fibrose

Oversigt

Cystisk fibrose er en autosomal recessiv genetisk sygdom, der påvirker omkring 3 procent af den kaukasiske befolkning, ifølge den Merck Manual. CF forårsager unormal natrium og vandbevægelse ind og ud af cellerne i visse organer, såsom lungerne og bugspytkirtlen. Dette fører til tykke slimproduktion i disse områder. CF er den mest almindelige genetiske sygdom i kaukasiere, der påvirker omkring 1 ud af 3.300 spædbørn i den amerikanske CF er ofte diagnosticeret i vorden, fordi symptomerne begynder at påvirke barnet straks.

Respiratorisk

Respiratoriske symptomer er et udbredt træk ved CF, og er forårsaget af blokering af luftvejene med tykke slim. Spædbørn med CF er tilbøjelige til luftvejsinfektioner fordi slim er en fremragende grobund for bakterier, ifølge Mayo Clinic. Hoste og hvæsende vejrtrækning er fælles; barnet kan også opkast, gag og har urolig søvn, ifølge Merck. Behandling af Respiratoriske symptomer omfatter antibiotika og brystet Fysioterapi efterfulgt af postural dræning. Postural dræning indebærer at placere barnet i forskellige positioner for at dræne Slim fra luftvejene træet, og brystet Fysioterapi er gjort for at løsne sekret. Ibuprofen kan gives til at bremse nedgangen i pulmonal funktion, ifølge Merck. Næsepolypper, som er godartede kødfulde vækster, kan også være et symptom på CF.

Gastrointestinale

Gastrointestinale symptomer er forårsaget af kanalerne fører fra bugspytkirtlen små tarmene bliver blokeret med tyk slim, ifølge March of Dimes. Ved fødslen har 15 procent til 20 procent af spædbørn med CF mekonium-ilius, hvilket betyder at meconium, den første afføring ikke er bestået. Underlivet er udspilet og barnet kan opkast. Perforering af tarmene kan forårsage peritonitis og stød, ifølge den Merck Manual. En mindre alvorlig komplikation kaldet mekonium plug syndrom kan være til stede i stedet for en ilius. Disse børn kan have lignende symptomer til de af ilius, eller har kun milde symptomer. Lavementer eller kirurgi kan være nødvendigt at behandle mekonium-ilius eller mekonium slut syndrom.

Andre almindelige symptomer af CF i vorden er en fiasko at vokse og tage på i vægt, selv med en god appetit, og passage af store, fedtet afføring. Prolaps eller fremspring i rektum via anus opstår i 20 procent af ubehandlet spædbørn, ifølge Merck. På grund af blokering i bugspytkirtlen, kan ikke enzymer nødvendig for fordøjelse nå tarmene til at nedbryde fedtstoffer og proteiner, ifølge Mayo Clinic. Enzym udskiftninger er givet mundtligt med hvert måltid til at behandle CF.

Hud

Babyer med CF smag salt hvis du kysser deres hud, fordi de har overskydende salt i deres sved. En test for CF, sved test måler mængden af natrium i sveden ved at give en lille, smertefri stimulering til huden og samle den sved, der opstår i svar. Babyer med CF kan også sveder mere end andre børn og kan have salt crystal dannelse på deres hud, ifølge Merck.


Related Articles