Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

06/05/2016 by admin

Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

Oversigt

Folk har længe søgt medicin til at lindre smerter. Den første sådanne smertestillende kom fra planter, og faktisk planterødder indeholdende salicylat gav os en af de første smerte medicin stadig er til rådighed i dag over-the-counter. Denne medicin, oprindeligt solgt med navnet Aspirin, banede vejen for mange typer af ikke-narkotiske og ikke-receptpligtige smerte killer medicin.

Acetylsalicylsyre

Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

Acetylsalicylsyre, anvendes fra oldtiden som salicylat fra planter, klassificerer som et non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. Af 1899, det tyske medicinalfirma Bayer fastsat det som et pulver til læger, kalder det Aspirin. Fordi det solgt i mange lande uden patentbeskyttelse, blev navnet på lægemidlet dens generiske navn i hovederne på de fleste mennesker. Aspirin har få bivirkninger og arbejder for at reducere betændelse, der forårsager smerte, meget på samme måde, som andre NSAID gøre. Læger anbefaler også daglige doser af det for at forhindre hjerteanfald.

Naproxen

Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

De fleste smertestillende midler fås uden recept startede som receptpligtig medicin, sædvanligvis i betydeligt højere doser. Naproxen, introduceret i 1976 som en receptpligtig medicin, senere fandt sin vej til butikshylderne i lavere doser. Mens stadig tilgængelige på højere niveauer fra læge ordrer, linjer naproxen i dag hylder ved siden af alle andre over-the-counter medicin. Klassificeret som et NSAID, er dette stof producere nogle almindelige og alvorlige bivirkninger hos nogle mennesker. For eksempel, kan naproxen brugere opleve åndenød og andre vejrtrækningsproblemer samt smerter i brystet og hovedpine, der kræver lægehjælp.

Ibuprofen

Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

Ligesom alle NSAID behandler ibuprofen primært smerter forårsaget af betændelse, såsom at oplevet med slidgigt og leddegigt. Men mange mennesker køber det over-the-counter for alle typer af smerter. Ibuprofen-- og andre NSAID--kan hjælpe mindske kroppens temperaturstigninger skyldes feber. Det kan fremkalde de mest antallet af mere almindelige bivirkninger af enhver ikke-receptpligtige NSAID, såsom vejrtrækningsproblemer, vandladning vanskeligheder, udslæt, opkastning, diarré og mange andre, der kræver medicinsk støtte straks.

Acetaminophen

Liste over ikke-receptpligtige smertestillende midler

De mest almindelige smertestillende sælges i håndkøb, der ikke klassificerer som en NSAID virker som en smertestillende i centralnervesystemet. Dette deadens direkte smerter i kroppen og også kan reducere feber. At tage mere end den anbefalede mængde af acetaminophen kan forårsage nogle alvorlige medicinske problemer såsom kvalme, diarré og hævelse, men ingen alvorlige bivirkninger opstår almindeligvis når at tage medicinen.


Related Articles